fbpx

Smarta knep för att rengöra dina hörlurar

by Redaktionen

Har ljudet i dina hörlurar blivit sämre? Du behöver inte köpa nya, en grundlig rengöring kan vara allt som behövs! Här nedan listar vi några enkla knep för att rengöra dina hörlurar hemma.

En riktig bakteriehärd

Det låter ganska äckligt, men hörlurar är faktiskt en riktig grogrund för bakterier. Hudavlagringar, svett, smink, vax och mycket annat fastnar lätt i hörlurarna, särskilt om de används dagligen, och även om de flesta av bakterierna är ofarliga så kan en del av dem leda till infektioner om de skulle komma i kontakt med ett sår.

Utöver att det är rätt ofräscht så påverkar det också ljudet. Smuts är ofta en anledning till att hörlurarna fungerar sämre och därför är det smart att rengöra dem regelbundet, och tänk på att inte låna ut dina egna lurar eller använda andras.

Enkel rengöring

  • Steg nummer ett är alltid att se till så att dina hörlurar inte är inkopplade i något.
  • Plocka sedan bort det du kan från hörlurarna, till exempel kuddar eller nät. Dessa rengörs enklast genom att försiktigt tvättas med en blandning av vatten och mild tvål. Låt dem torka ordentligt innan du trär på dem igen.
  • Att rengöra resten av hörlurarna kräver mer försiktighet, vatten är inte att rekommendera då det förstör elektroniken i lurarna. Börja med att ta bort all synlig smuts med t.ex. en tandpetare och borsta sedan med en mjuk tandborste tills allt synligt smuts försvunnit.
  • Efter detta kan du ta en liten klutt häftmassa och försiktigt trycka denna mot hörsnäckan. Häftmassan får med sig smutsen utan att själv fastna på hörluren.
  • Sista steget är att torka av hela hörlurarna med en trasa doppad i alkohol. Alkoholen dödar alla bakterier som finns kvar och torkar betydligt snabbare än vatten, vilket minskar risken för att elektroniken förstörs.

Nu har du ett par rena hörlurar med bra ljud igen! Glöm inte att göra rent med jämna mellanrum och förvara lurarna i ett fodral mellan användningarna för att hindra att de trasslar ihop sig och samlar på sig ännu mer smuts än nödvändigt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar