Så håller du disktrasan ren och fräsch

by Redaktionen

Oavsett om du älskar din disktrasa eftersom det finns en bild på kronprinsessan Victoria och prins Daniel på den, eller om du har bara en vanlig ljusblå Wettex-trasa, är det ingen bra idé att kasta den i soporna så fort den börjar lukta surt. Det går att förlänga livet på den!

Bästa tipsen för att förnya disktrasan

Disktrasan är himmelriket för bakterier och bör därför bytas ut ofta. Men i stället för att slänga disktrasan i soporna kan du tvätta och återanvända den. Vi har samlat ihop de bästa tipsen på hur du får disktrasan att bli som ny.

1. Tvätta den i tvättmaskin

Släng med din disktrasa samtidigt som du ska tvätta kläder eller handdukar i 60 grader. Disktrasan kommer både bli ren och lukta gott!

2. Koka disktrasan

Ett enkelt sätt att döda alla bakterier är att koka disktrasan i en kastrull med vatten och lite såpa under 3 minuter. Skölj sedan trasan i kallt vatten och den blir som ny!

3. Använd hushållspapper

Om du ska torka bort matrester, köttsaft eller liknande – använd då hushållspapper så slipper du få en massa bakterier i disktrasan. Försök att enbart använda disktrasan till diskbänken, bordet och liknande, aldrig på golvet eller vid annan städning.

4. Skölj disktrasan i kallt vatten

När du har använt disktrasan – skölj den då i kallt vatten. Bakterierna trivs nämligen i varma miljöer.

5. Krama ur den ordentligt

Efter att du sköljt ur disktrasan i kallt vatten är det viktigt att du också kramar ur den ordentligt. Häng också upp den så att den snabbt torkar.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar