fbpx

Husmorstips som aldrig fungerar

by Redaktionen

Husmorsknep, eller lifehacks, är smarta gör-det-själv -lösningar för vardagliga små problem. Ibland kan dessa råd dock vara ren nonsens.

Det kan handla om hemliga knep som du fått i arv efter mormor, eller en instruktionsvideo du sett på Youtube. Det gemensamma är att du får dela känslan av att vara uppfinningsrik i jakten på enkla sätt att fixa saker i hemmet.

Du gör rätt i att själv tänka ett extra varv kring vad som rimligtvis funkar och vad som inte gör det. Här tar vi upp några exempel på husmorsknep du gör rätt i att undvika.

  • Att hälla Coca-cola i toaletten – inte bara onödigt, utan tipset har en vilseledande effekt. Det kan minska fläckarna i skålen och få den att se renare ut, men coca-colan dödar inga av de bakterier som frodas i toaletten, utan matar dem snarare med socker.
  • Att lägga batterierna i kylen förlänger inte deras livslängd, tvärtom, det kan förkorta den. Det är framförallt fukten i kylen som kan ha en negativ effekt på batterierna. Ändå är vi nog många som minns hur våra föräldrar brukade stapla batterier i kylskåpsdörren. Vissa fortsätter kanske själva med det, utan att någonsin fundera över varför de gör det.
  • Att lägga träsleven på kastrullen ska hindra att vattnet kokar över. Testa detta husmorstips  själv, om du tvivlar, men vi varnar dig: träslevar är inte magiska och det kommer fortfarande hamna vatten överallt.
  • Att borra hål i botten av soptunnan hävdas vara ett bra sätt att minska suget mellan soppåsen och tunnan. Det betraktas kanske ändå som en liten vinst när vätskan från soporna läcker ut på köksgolvet.
  • Att ta bort brännmärken i kläder med majsstärkelse vore ren magi om det funkade, men eftersom brännmärken på textiler är bokstavligen brända fibrer och majsstärkelsen inte är en tidsmaskin kommer den inte heller att ge dig en ny skjorta tillbaka.
  • Att stoppa citron i diskmaskinen för renare disk innan du kör i gång maskinen kan ge en fräsch doft, men den lilla frukten kommer knappast att göra någon skillnad på din disk. Citroner innehåller syra och är naturens milda desinfektionsmedel, men det är inte tillräckligt för att kunna påverka i den stora floden av vatten som fyller din maskin.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar