fbpx

Några idéer för ditt hemmakontor

by Redaktionen

Att planera ett hemmakontorsprojekt behöver inte vara dyrt eller jobbigt. Kreativiteten räcker långt om du ska inreda ett hemmakontor!  

Alla har inte turen att ha ett separat rum för sitt hemmakontor. Det viktigaste att komma ihåg när du inreder är att försöka göra det bästa med det du har. Du behöver inte ha ett stort rum; utan en större garderob/walk in closet, ett mindre förråd eller ett litet hörn i ditt vardagsrum kan räcka gott och väl. Vart du än har ditt hemmakontor finns det sätt att inreda det på som gör det till en bekväm och trevlig arbetsplats.

Tänk på detta om du ska ordna ett arbetsrum (du kan också använda dig av dessa tips om du redan har ett som du inte är särskilt nöjd med)

Måla

Om du har möjlighet att måla är det något du definitivt borde göra. När du väljer färger för ditt hemmakontor, varför inte sats på en färg som livar upp och gör dig glad. Har du inte möjlighet att måla kan du kanske sätta upp några färgglada posters eller en vacker tavla? En spegel är också ett bra alternativ, det ger ditt rum (eller ytan du valt) mer rymd.  

Titta runt i ditt hem

När du letar efter idéer för inredning av ditt hemmakontor, varför inte titta runt i ditt hem. Om du är som de flesta av oss har du säkert möbler som bara står och som inte kommer till användning. Kanske har du stuvat ner något användbart i källaren eller på vinden? En bekväm stol eller ett skrivbord? Om du inte har plats för ett skrivbord kan du bygga ett litet. Ett bra exempel på detta är att köpa två bockar och en bänkskiva och vips så har du ett skrivbord (som du även enkelt kan flytta runt!) Om du inte har något som kommer till pass hemma så varför inte gå till en secondhandbutik och fynda? Du kommer garanterat hitta något som du tycker är användbart utan att det kommer kosta dig massor av pengar.

Glöm inte detaljerna

Om du vet med dig att du kommer tillbringa mycket tid hemma på ditt hemmakontor så glöm nu inte att inreda med detaljer. Belysning är en viktig detalj som man inte får glömma. Dels är det vackert med lampor men det är även viktigt för att du ska kunna arbeta bra utan att bli trött. Ta en skrivbordslampa eller en golvlampa. Det kan också vara skönt att ha en mysig luddig matta som du kan vila dina fötter på.

Inred din arbetsyta med en tålig växt eller en blomma som doftar gott. Skriv ut ett fint foto på din familj eller dina barn och sätt i en fin ram. Om du känner att du inte har plats kan du sätta upp fotona på väggen

Förvaring.

Det finns väl inget tråkigare än att ha massor av saker framme när du inte jobbar. Köp skrivbordsförvaringslådor eller en hurts som du kan stuva in dina papper och annat kontorsmaterial i när du ”går för dagen.” Har du inte så mycket utrymme kan du spika upp en enkel hylla på väggen istället.

Annan inspiration

Om du har ett befintligt hemmakontor som du inte är nöjd med eller om du inte vet hur du ska börja göra ett så finns det en hel del annan inspiration att hämta. Du kan dels köpa massor av inredningstidningar men det bästa tipset är nog att söka efter inspiration på internet.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar