fbpx

Få ditt hem att dofta gott omedelbart

by Redaktionen

Använd sedan dessa knep för att få ditt hem att dofta underbart på ett kick.

Det finns något särskilt med ett hems speciella väldoft. Du är inte alltid medveten om doften, men när du går in i ett rum med samma doft kommer du genast minnas en tid eller plats. (Kommer du ihåg doften i dina mor- eller farföräldrars hem?) För att skapa denna effekt i ditt eget hem måste du först bli av med det som eventuellt luktar illa. Bikarbonat är utmärkt för att bekämpa dålig lukt.

Hur du får ditt hem att dofta gott

1. Gör en doftande gryta på spisen

Sjud vatten i en liten kastrull och lägg till skivor av citron och örter, som lavendel eller mint. Värmen gör att väldoften sprids i ditt hus och är ett enkelt knep både inför en fest och för vilken tisdagseftermiddag som helst.

2. Gör dina egna doftburkar

Dessa är liknande den doftande grytan, men placeras i burkar och kan bli fina gåvor. Lägg till fler ingredienser till det sjudande vattnet, som kanelstänger eller torkat äpple och placera i burkar och placera dem i hemmet, vilket får hela huset att dofta hemtrevligt.

3. Rengör avfallskvarnen eller vasken

Har du märkt en obehaglig lukt i köket? Då kanske det är dags att kontrollera vasken. Du kan först pröva att hälla lite diskmedel med fräsch doft i vasken, låta vattnet rinna och sätta på avfallskvarnen. Du kan även köra citroner eller citronskal genom avfallskvarnen följt av vatten. Om lukten kvarstår, pröva att hälla en deciliter bikarbonat och hett vatten i vasken.

4. Placera doftljus i hemmet

Doftljus är ett vanligt sätt att få ditt hem att dofta gott, men att placera ljusen är det som verkligen gör skillnad. Ställ några ljus där du minst förväntar dig dem, men tänd dem inte. ”Varför inte ställa dem i linnegarderoben eller där tyger finns och dessa kan suga upp doften även när ljuset inte är tänt. Du möts av en härlig doft varje gång du öppnar skåpet, och dina textilier kommer dofta underbart var du än använder dem.” Idag finns ljus på marknaden som ger en doft som varar och som kommer i fina moderna former.

5. Ta in naturen

Krukväxter inomhus renar både luften och gör ditt hem vackert. Många av dessa växter kommer även med bonusen att de doftar gott. Pelargoner, arabisk jasmin, eukalyptus, gardenia, orkidéer eller kryddkarlbergare.

6. Fräscha upp från ventilerna

Sätt fast en luftfräschare för bil i en ventil för luftinsläpp i ditt hem. När luft blåser in kommer även doften spridas i rummet.

7. Sätt på ugnen

Inget slår doften av nybakat. När jag ska få gäster planerar jag medvetet in tid för bakning innan de anländer. Något så enkelt som kanelbullar eller bananbröd fyller hemmet av en underbar och hemtrevlig doft.”

8. Använd doftark för torktumlare även utanför tvättstugan

Jag placerar några ark i min familjs garderob och i lådor. Det gör att våra kläder alltid doftar gott när de tas fram

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar