fbpx

7 väsentliga detaljer i ett art déco-vardagsrum

by Redaktionen

Få till den lyxiga känslan med inredning inspirerad av 1920- och 30-talets art déco.

Om du vill skapa ett vardagsrum som är elegant och med en lyxig känsla ska du titta närmare på de djärva färgerna, överdådiga textilierna och de eleganta metalliska ytorna inom art déco.

 

Lys upp med krom

Maskinålderns nya material inspirerade art déco-rörelsens användning av rostfritt stål, aluminium och plast, samt glänsande plätering av krom.

I ditt moderna vardagsrum kan du inkludera krom genom möbler och inredningsdetaljer, som till exempel en lampa som sticker ut.

 

Kläm in några art déco-fåtöljer

Investera i fåtöljer i art déco-stil för en omedelbar känsla av glamour.

Dessa rundade fåtöljer kallades ursprungligen för ”fauteuil confortable” eller ”bekväma fåtöljer” och har ursprung i Frankrike, men liknande möbler utformades under hela 1900-talet.

 

Våga vara djärv med färgvalen

Många interiörer i art déco-stil karaktäriseras av slående monokromatiska färger, men inom stilen ses även användning av djärva toner.

Ta in färgstark peacock blue, smaragdgrön, rött och gult i ditt vardagsrum. Pröva en blå soffa med guldkuddar och inredningsdetaljer i rött.

 

Modiga metaller

Förutom användning av industriella material använda de ursprungliga utformarna av art déco-interiörer även metaller som mässing och koppar.

Det finns många vackra möbler och inredningsdetaljer på marknaden i dessa klassiska metaller. Varför inte våga sig på ett soffbord av glas och mässing, eller lampor av metall?

 

Forma med mönster

Geometriska former är en stor del av inredning i art déco-stil, så inkludera dessa former där du kan. Det behöver dock inte vara genom tapeter eller mönstrade tyger. Titta istället på möblemang och annan inredning med svarta konturer som skapar raka linjer och former.

 

Förvaring med stil

Kombinera design och funktion genom att inkludera förvaring i art déco-stil i ditt vardagsrum. Ett sidobord eller soffbord är ett utmärkt val, då det erbjuder förvaring och är en extra yta för att visa upp konst och inredningsdetaljer.

 

Gör det mesta av en spegel

Ge ditt vardagsrum en extra glänsande yta med en spegel. Klassiska speglar av art déco-stil hade ofta fasade kanter och var graverade med geometriska mönster, eller ibland djur.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar