Dags att renovera? Experterna delar med sig av misstagen du bör undvika

by Redaktionen

”Lev och lär” är en fras som passar väl in när det gäller renovering av hemmet. När jobbet är slutfört har du vanligtvis samlat på dig en massa kunskaper gällande vad du ska och inte ska göra vid nästa projekt. Här är 4 glödheta tips från experter, vad de lärt sig av sina egna renoveringar och projekt i hemmet.

Bo i ditt hem innan du påbörjar en renovering

Det är frestande att sätta igång arbetet så snart man flyttat in i ett nytt hem, men försök vänta lite. Om du har möjlighet att bo i hemmet först och uppleva det i vardagen är detta en god idé innan man sätter igång ett stort renoveringsprojekt. På detta sätt kommer du få en tydligare bild av hur du vill använda utrymmet, hur ljuset faller i huset under dygnet, och vilka förbättringar som kommer göra störst skillnad i hemmet. Att ta sig tiden för att undersöka detta kommer ge dig bättre slutresultat.

”Att till exempel öppna bottenvåningen för att skapa ett stort öppet kök- och vardagsrum kan verka som det uppenbara valet i många hem, men jag vet inte om det är bäst för mig” säger hon. ”Jag tar mig tiden att tänka ut hur jag verkligen vill använda utrymmet innan jag tar bort väggar som är svåra att bygga upp igen.”

Läs på innan

Det lönar sig att planera och organisera dina designprojekt innan du sätter igång. Läs på noga och ta dig tid för att klura ut exakt vad du vill ha och ta reda på om du har råd med det eller ej. Om inte, undersök då hur du kan få din budget att räcka så långt som möjligt.

Få till grunden

När du har mycket att renovera på samma gång kommer du antagligen behöva göra vissa besparingar, men snåla inte när det gäller det viktiga och grundläggande. Om det är något vi lärt oss är det att det gäller att få till grunden på rätt sätt. Satsa på färg, tapeter och golv av god kvalitet och sätt av en stor del av din budget för dessa saker, och gör besparingar på det andra.

Kom ihåg att ibland är mindre mer

Vill du sätta en personlig prägel på ditt hem? Det behöver inte betyda enorma ansträngningar. En enkel övergripande design kan ofta ge dig utrymme för att vara mer vågad med detaljerna.

Hitta rätt hantverkare

Ett av de mest värdefulla råden är att noga kontrollera vilka hantverkare du anställer för att få jobbet gjort. Läs andras omdömen om dem och kontrollera deras tidigare anställningar. Om du känner några av hantverkarnas tidigares kunder, försök då besöka deras hem och fråga allt du undrar över. Detta kan göra stor skillnad för slutresultatet.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar