fbpx

Hur du på ett stilfullt sätt skapar en tvätthörna

by Redaktionen

Tvättstugor byggs ofta endast med det praktiska användningsområdet i åtanke, men så behöver det inte vara.

 

Bygg hyllor

Även de mest vardagliga objekt kan se tjusiga ut om de visas upp på ett kreativt sätt. Borstar, tvålar, koppar och andra småsaker kan se fina ut även när de inte används om de placeras på rätt sätt, som till exempel på en bricka, och på detta sätt finns de också alltid nära tillhands.

Satsa på retro

Använd fynd från antikhandeln och skaffa dig retro belysning i tvättstugan, vilket omedelbart ger charm och karaktär. Kombinera praktiska lösningar och bra vitvaror med stora lampor och andra retrofynd för att skapa ett stilfullt rum som fortfarande är användbart.

Bygg in vitvaror i väggen

Om du inte har ett helt rum att undvara som tvättstuga är det en god idé att försöka bygga in vitvarorna i väggen så att de tar så lite plats som bara möjligt, helst på ett utrymme som inte används annars.

Lägg ett golv som syns

Ett praktiskt golv som är lätt att tvätta av är det bästa i en tvättstuga eller tvätthörna, där vanligtvis en tvättmaskin och en tvättho finns. Men varför välja något tråkigt när du kan satsa på något som skapar karaktär? Svarta och vita schackbrädor i vinyl är charmigt och kan mjukas upp med en mer diskret tapet eller väggfärg.

Ha kul med färg

Du kanske har använt färg på en fondvägg på ett annat ställe i hemmet, eller vågat dig på kuddar, plädar eller porslin i stark färg? Gör detsamma i din tvätthörna genom en ljus färg på väggarna och sedan bryta av med färgglada accessoarer.

Välj fristående möbler

Istället för att skapa en vägg av skåp och hyllor för att förvara alla dina saker kan du välja en fristående möbel som ger en mer personlig stil till rummet. En öppen förvaringsmöbel får rummet att kännas mer öppet och rymligt. Det man inte vill ska synas kan förvaras i hyllorna längst väggen istället.

Satsa på tapeter som sticker ut

Vem säger att väggar i en tvättstuga eller tvätthörna måste vara enfärgade? Varför inte våga pröva en mönstrad tapet? En tvättstuga är ett rum som klarar en galen tapet då detta är ett rum du förhoppningsvis inte kommer spendera särskilt många timmar i. En tvättstuga eller tvätthörna är ofta kompakt och du behöver kanske endast köpa en enda rulle tapet, vilket även gör detta till en billig lösning för att uppdatera stilen.

Dela upp och erövra

I en tvättstuga finns ofta många småsaker, från tvättmedel till andra tillbehör för rengöring och utrustning för hemmet, varför många små förvaringsutrymmen är bra att ha i detta rum. Mindre skåp med plats för korgar och lådor där småsaker kan sorteras är rätt tänkt.

Inred med plantor eller snittblommor

Plantor och blommor är vanligt i andra delar av hemmet, men glöms ofta bort i tvättstugan. En glasburk med vackra snittblommor eller en kruka med grönt ger dig något vackert att titta på när du sorterar strumpor, och är ett nästan garanterat sätt att höja ditt humör.

Välj vitvaror av kvalitet

Tvättstugan är ett mycket använt utrymme i alla hem som fyller en viktig funktion, där kläder och skor ska tvättas och lagas och kappor och jackor kanske förvaras. Det är därför klokt att införskaffa vitvaror, skåp och hyllor av kvalitet. Detta är inte det billigaste alternativet, men då rummet eller hörnan ofta är liten bör det inte bli för dyrt att satsa på bra förvaringsmöjligheter på den lilla yta som finns tillgänglig.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar