fbpx

Allt om Jocke och Jonna Lundell

by Redaktionen

Dokusåpastjärnorna och influerarna Jocke och Jonna Lundell är i dag ett av Sveriges mest omtalade kändispar. Deras öppenhet om allt från familjeliv till drogmissbruk och kriminalitet har givit dem såväl fiender som beundrare i stora mängder. Deras gemensamma historia är inte så lång men har ändå innehållit flera toppar och dalar, och sedan 2020 rankas de tillsammans som Sveriges tredje mäktigaste på sociala medier.

Jocke Lundells tidiga karriär

Jocke Lundell hette som ogift Berg i efternamn. Han föddes 1985 i Vadstena och slog igenom under artistnamnet Jockiboi i början av 2010-talet. 2017, efter giftermålet med Jonna, började han ge ut musik under namnet Joakim Lundell. Flera av hans låtar har nått stor framgång på Sverigetopplistan och 2020 släppte han en hyllad singel tillsammans med artisten Dotter. Jocke har vid sidan om artistkarriären synts i flera TV-produktioner, till exempel Kungarna av Tylösand, 101 sätt att åka ur en gameshow och Den sista dokusåpan. Han har länge talat öppet om sitt tidigare drogmissbruk och sin tid som hemlös. I vuxen ålder fick han diagnoserna ADD och Aspergers syndrom.

Mötet mellan Jocke och Jonna

Jonna Lundell växte upp i Mjölby men bodde ett tag i Norrköping. 2011 möttes Jonna och Jocke på Skänninge Marken. Jonna avvisade Jocke som svarade med att hänga ut Jonna i sin blogg. Han använde minst sagt obehagliga uttryck om kvinnan han nyss mött och Jonna kände att den enda lösningen var att polisanmäla honom. Efter många om och men började de prata med varandra på Facebook, och 2016 friade han till henne på självaste Guldtuben-galan. Senare samma år gifte sig paret och därmed var deras gemensamma karriär i full gång.

Den gemensamma karriären

Från och med 2013 var Jonna en flitig gäst på Jockes YouTube-kanal, där hon utförde diverse pranks. 2015 startade hon sin egen YouTube-kanal som efter en tid ombildades till en gemensam kanal kallad Jocke & Jonna. Sedan 2019 sänder Discovery+ en realityserie vid namn Familjen Lundell. Familjen består idag av Jonna, Jocke, dottern Lunabelle, sonen Lionel och den bedårande hunden Batman. Samma år som Familjen Lundell hade premiär fick paret ännu en serie på Discovery+. Serien heter Spökjakt och låter oss följa Jocke, Jonna, Andreas Österlund, Tony Martinsson och Niklas Laaksonen när de far runt i Europa och undersöker gamla spöklegender. 2020 hade parets tredje serie, Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge, premiär.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar