5 tips för dig som ska måla om hemma!

by Redaktionen

Funderar du på att måla om hemma? Få saker kan få ett hem att kännas så nytt som när det är nymålat. Det kanske kan kännas komplicerat, men det behöver det faktiskt inte vara. Här delar vi 5 tips för dig funderar på att måla om hemma.

Var förberedd!

Slipp frustrationen av att behöva avbryta mitt i arbetet för att du inser att du har glömt köpa en viss pensel eller roller. Det är ofta värt besväret att spendera några timmar på att samla in det material du kommer behöva och se till att alla verktyg du kan tänkas använda dig av finns nära till hands.

Måla kanterna noggrant

Börja med att måla alla kanter i rummet extra noggrant! Måla alla hörn, området närmast taket, ovanför golvlister samt runt fönster och dörrar innan du börjar måla de stora väggytorna. På så vis förhindrar du att målarfärgen torkar innan du är klar med hela väggen och slutresultatet blir ojämnt och fläckigt.

Rolla

Dina väggar kommer bli absolut jämnast om du använder en roller på de stora ytorna. Investera gärna i en ganska bred roller, ca 17 centimeter eller större, för de stora väggytorna. Behöver du måla smala sektioner eller runt element så kan det också vara en god idé att köpa en smalare roller.

Glöm inte att ta bort ludd i rollern innan du använder den första gången! Du kan med fördel rengöra den med ljummet vatten och tvål innan du använder den.

Håll penslarna fräscha

Förvara dina penslar och din roller i en hink med en fuktig trasa över för att förhindra att de torkar ut.

Rengör under tiden

Ha en ren och fuktig trasa till hands för att ta bort eventuella färgstänk direkt. Torka området med en pappershandduk för att ta bort överflödig färg. Genom att rengöra kontinuerligt så blir det mindre städjobb kvar i slutet!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar