fbpx

Wilfa Black – en precisionsbryggare för kaffeälskare

by Redaktionen

Vi älskar vårt kaffe i Sverige. I Sverige dricker vi ca 3,2 koppar i genomsnitt om dagen så varför inte unna sig den bästa bryggaren?

Vi på redaktionen är trogna kaffefans. Dock vet vi att det finns många kaffebryggare som man inte vill ha i sitt hem. Så vi passade på att spana efter vilken som kanske är en den bästa kaffebryggaren.

Så först gick vi till Fikaboden, ja ni vet de som vann SM i handbryggt kaffe 2018. Vi pratade och smakade av kaffet. Wow vilket kaffe. Men det var bara att glömma att man kanske får samma effekt i hemmet. Det är perfektion på hög nivå. Men vi fick ett tips av en som vi pratade med.

Han sa att Wilfa Black är en bra bryggare, stilren och effektiv. Så vi passade på att prova en under några veckor.

Den är riktigt stilren

Det här föll vi för direkt, stilren och passar i de flesta utrymmen. Kommer nog gå till designhistorien.

Få funktioner vilket är bra

Den har inga hypade smarta hemmet funktioner men det går att ställa in den på olika sätt för genomrinningen av vattnet. Man kanske inte behöver så mycket mer för det perfekta kaffet.

Bra instruktioner

En del av paketet är riktigt bra instruktioner på hur man faktiskt brygger kaffet. Det är sällan man ser sådan hängivenhet i att försöka få människor att använda hushållsapparater på ett optimalt sätt.

Håller jämn temperatur

Det är viktigt med jämn temperatur när man brygger kaffet. Den här bryggaren levererar bra resultat, mycket bra resultat.

Inget vatten stannar kvar i omloppet

Den här superviktig, många bryggare bygger aldrig upp ett bra undertryck som drar ut vattnet från omloppet. Det är inte bara smaken som förstörs med gammalt vatten, det är direkt ohygieniskt. Tyvärr många bryggare som har den här typen av utmaning men inte Wilfa Black.

Och priset?

Visst det här är en dyr bryggare men den levererar gott kaffe om man kan sköta maskinen. Vi vet inte hur mycket reservdelarna kostar, det är en viktig faktor eftersom oavsett hur bra du rengör plast så kommer det finnas avsmak efter en tid i den, något man vill byta ut.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar