Finns det ett rätt sätt att ladda diskmaskinen på?

by Redaktionen

Om du är som de flesta har du förmodligen en rutin för hur du ställer in din disk i diskmaskinen – men har du någonsin undrat om det finns ett rätt sätt att göra det på? Svaret är ja! Att ladda diskmaskinen på rätt sätt resulterar i renare disk utan några jobbiga matrester eller fläckar. I den här artikeln kommer vi att ta upp det bästa sättet att ladda en diskmaskin för maximal effektivitet och rengöring

Steg 1: Börja med det nedersta stället

Det nedre stället är utformat för större och tyngre föremål som grytor, stekpannor, större tallrikar och serveringsfat. Placera dessa föremål så att de inte vidrör eller blockerar själva spolarmen.

Steg 2: Ladda sedan det övre stället

Det övre stället är utformat för mindre och lättare föremål såsom mindre fat, skålar, dricksglas och kaffekoppar. Se till att de inte staplas för högt, eftersom det kan blockera spolarmen och förhindra att vatten når disken.

Steg 3: Använd spetsarna

Pinnarna eller gummispetsarna (eller vad man vill kalla det) i din diskmaskin finns där av en anledning. Använd dem för att säkra föremål och förhindra att de rör sig under programmets gång. Detta kommer att säkerställa att din disk kommer ut ren och framförallt hel och repfri.

Steg 4: Ställ försiktigt i glasen

Placera glas och koppar säkert i det översta stället, se till att de inte rör vid eller överlappar varandra. Detta kommer att hjälpa till att förhindra repor och annan skada.

Steg 5: Skölj inte disken

Skrapa av din disk istället för att skölja den. Att skrapa rent från matrester är allt som behövs innan du ställer in disken diskmaskinen. Att stå och spola och skölja disken i förväg är inte bara slöseri med vatten utan kan även späda ut medlet i disktabletterna vilket resulterar i att disken inte blir lika ren. 

Slutligen 

Att ladda din diskmaskin på rätt sätt kan ha stor inverkan på maskinens rengöringsförmåga och effektivitet. Genom att följa dessa tips kan du se till att din disk blir ren, fläckfri och hel. Så nästa gång du laddar din diskmaskin – se till att du gör det på rätt sätt!

Extra tips – om du får slut på maskindisktabletter 

Alla har vi säkerligen varit i situationen där man inser att diskmaskintabletterna är slut. Men var bara lugn! Det finns några vanliga hushållsartiklar som kan användas som ersättning. Dock är det viktigt att notera att även om dessa alternativ är effektiva kanske de inte fungerar lika bra som ett kommersiellt maskindiskmedel. Så en rekommendation kan vara att köra en extra sköljcykel för att säkerställa att alla matrester verkligen försvinner. 

Bakpulver – Blanda 1 matsked bakpulver med en liten mängd varmt vatten och blanda ihop till en pasta. Använd denna pasta som ersättning för maskindiskmedel.

Vitvinsvinäger – Häll 1,5 dl vitvinsvinäger i diskmaskinens diskmedelsbehållare och kör en normal cykel. Vinägern hjälper till att ta bort fett och smuts och lämnar din disk gnistrande ren.

Citronsaft – Fyll diskmedelsbehållaren med 1 dl citronsaft och kör en normal cykel. Citronsyran i citronsaften hjälper till att bryta ner matpartiklar samtidigt som den rengör på ett effektivt sätt. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar