fbpx

9 lifehacks som kommer göra din vardag i hemmet lite enklare 

by Redaktionen

Det finns otaliga så kallade ”lifehacks” som kan göra ditt liv enklare och spara tid och pengar. Här är några som vi tycker att alla borde ha i sin verktygslåda där hemma

Klädrulle – djurpäls 

Använd en klädvårdsrulle för att ta bort djurhår från möbler, mattor och kläder. Dessa är perfekta för att bli kvitt all päls som fastnar på olika ställen i hemmet – och de är mycket effektivare än att försöka dammsuga bort det. Rulla helt enkelt klädrullen över ytan och se hur håret försvinner.

Gummiband – glasburkar 

Ett annat bra hack är att använda ett gummiband för att öppna burkar. Om du har problem med att öppna en burk, sätt ett gummiband hårt runt locket och vrid. Gummibandet ger dig ett bättre grepp och gör det lättare att få upp locket. 

Kaffefilter – fönsterrengöring 

Ett annat hack är att använda ett kaffefilter för att rengöra fönster. Kaffefilter är luddfria och lämnar inte ränder, vilket gör dem perfekta för rengöring av just fönster. Spraya helt enkelt fönstret med en rengöringslösning och torka av det med ett kaffefilter.

Torktumlardukar – vattenfläckar

Använd en torktumlarduk för att ta bort tvålskum och diverse kalkfläckar i badrummet. Innehållet i dessa dukar kommer bryta ner fläckarna effektivt vilket gör det lätt att sen bara torka bort allt sen med en fuktig trasa.

Eller citron 

Använd en citron för att ta bort hårda kalkavlagringar som oftast sätter sig på kranar och duschmunstycken. Skär en citron på mitten och gnid den skurna sidan över fläckarna. Låt citronsaften verka i några minuter och torka sedan av med en fuktig trasa.

Vaxpapper – bestick

Använd vaxpapper för att putsa upp dina bestick. Lägg bara ett ark vaxpapper ovanpå besticken och polera sen med en mjuk trasa. Vaxet kommer att fylla i alla repor och lämna ditt bestick glänsande. 

Skrapa – dusch

Anvämd en skrapa för att enkelt ta bort hår från duschgolvet. Gummibladet på en gummiskrapa är perfekt för att få upp hår, vilket gör det enkelt att städa upp efter en dusch. Svep bara skrapan över golvet så kommer håret att samlas i en hög som du sen lätt kan kasta i soptunnan.

Duschmössa – skor 

Sätt en duschmössa över dina skor innan du packar ner dom i en resväska. Detta kommer att hindra att dina kläder blir smutsiga eller grusar ner i resväskan. Det förhindrar även uppkomsten av repor på skorna. 

Pärmklämmor – sladdar

Använd pärmklämmor för att organisera alla dina sladdar och kablar. Pärmklämmor är ett utmärkt sätt att hålla sladdar och kablar organiserade och håller dem på sin plats. Kläm helt enkelt ihop sladdarna så förblir de ordning hemma! 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar