fbpx

Julinredning för det spartanska hemmet

by Redaktionen

Är du en av alla som tröttnat på överdrivna juldekorationer som hänger och skräpar på väggar och i trädgårdar? Eller bor du kanske i en trång liten enrummare där det inte finns så mycket plats för fantasifulla utsmyckningar? Då kan det vara en god idé att försöka hitta någon mindre dekoration som hjälper dig att skapa julstämning utan att för den skull ta över ditt hem.

Lysande djur

Silverfärgade renar har länge kunnat ses i Sveriges trädgårdar. På senare år har det dock blivit allt vanligare att ta in de vackra vinterdjuren i vardagsrummet eller på balkongen. En lysande ren kan se riktigt smakfull ut om den får stå lite för sig själv och slipper tävla om uppmärksamheten. På Rusta.se hittar du silvriga renar, harar och ekorrar till mycket förmånliga priser.

En gammaldags juldekoration i fönstret

Ofta kan en enda liten statyett i ett fönster förvandla en lägenhet till ett riktigt julhem. Hos Royal Design kan du köpa eleganta porslinstomtar, istappar från Orrefors, små adventsbarn och blå julklockor. Föredrar du pappersdekorationer så kan du besöka Åhléns.se vars pappersgranar gjort storsuccé i år.

Ett litet hänge

Saknar du en gran så kan du se till så att julgranspyntet kommer till användning i alla fall. Ett julgranshjärta kan med fördel hängas upp i hallen, och en silverfärgad grankotte kan förgylla vilken gammal garderobsdörr som helst. Har du inga julkulor liggandes hemma så kan du titta in hos gillgrens.se som erbjuder horn i guld, blanka silverkulor, specialdesignade kulor i ljusblått och rosa, diamantformade utsmyckningar samt färggranna hängen föreställandes karameller.

Ljusslingor

Ibland behövs det faktiskt ingenting mer än lite ljus för att skapa julstämning. Hos Rusta hittar du en mängd praktiska ljusslingor som passar lika bra till vardagsrummet som altanen. Ljusslingan Glänsa finns i flera storlekar och färger, och har ett härligt varmvitt sken. Sirlig är en batteridriven ljusslinga som även den kan användas såväl inomhus som utomhus. Vill du ha en ljusslinga som kan konsten att sticka ut så kan du ta dig en närmare titt på Skina. Den rosalila slingan bjuder på den perfekta kombinationen av 80-talsnostalgi och traditionell julbelysning, och kommer med andra ord ge karaktär åt ditt hem hur spartanskt det än må vara.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar