fbpx

Inredning i japansk stil

by Redaktionen

Vi i västvärlden har länge fascinerats av allt som har med Japan att göra, och i år är Japandi inredningsstilen som alla talar om. Japandi är en lugn och harmonisk inredning som kombinerar den skandinaviska stilen med den japanska elegansen. Det finns dock många svenskar som valt att gå ett steg längre och inreda sina hem i traditionell japansk stil och skippa allt vad det skandinaviska heter. Oavsett vilken väg du väljer så finns det en uppsjö av japanska möbler och prylar i Japandi-stil på internet.

Lär dig allt om Japandi

Japandi är inredningsstilen som blandar skandinavisk funktionalitet med japansk minimalism och elegans. Med den här stilen skapar du lätt en perfekt harmoni i ditt hem och höjer mysfaktorn rejält. Japandi står för naturliga material samt dämpade färger, och samtliga element väljs med omsorg för att fånga essensen i den japanska stilen såväl som i den skandinaviska. Hos Nordic Nest menar man att skandinavisk design är som gjord för att gifta sig med den japanska. Skälet till detta är att båda stilarna är förankrade i enkelhet, hantverk och funktionalitet. 

Inred med Japandi

Vill du ha ett tvättäkta Japandi-hem så ska du skala bort allt som är onödigt och som stjäl uppmärksamhet från de vackraste föremålen. Här handlar det om att lyfta fram föremål som är sköna för ögonen och visar upp din personlighet. Kvalitet ska alltid vinna över kvantitet, men du ska samtidigt sluta att jaga det perfekta och istället omfamna det imperfekta i alla naturmaterial. Söker du en bra kombination av det skandinaviska och det japanska så är det viktigt att mixa riktigt ljusa färger med mer varma nyanser. Du bör också utgå från de rena linjerna, och välja detaljer som bär på en viss stramhet. Hos Nordic Nest hittar du föremål i trä, bambu, ull, keramik, linne, rotting och glas. Kombinerar du dessa material så har du snart skapat ditt eget Japandi-paradis. 

En mer traditionell japansk inredning

Är du trött på skandinaviska möbler och föremål så kan du satsa på en helt japansk inredning. Hos Najs of Sweden hittar du japanska matlådor, japanskt porslin och japansk textil. Här kan du köpa stilrena brickor i trä, läckra nudelskålar och handdukar för både kök och badrum. Du finner också en rad japanska plädar, som är ett måste för alla som vill skapa ett hem i japansk stil.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar