Skapa den perfekta höstharmonin i ditt hem

by Redaktionen

Ta en titt på ditt hem och fundera på om det finns någonting du vill ändra i inredningen, nu när hösten och kylan återkommer och vi tillbringar allt mer tid hemma. Här är några enkla tips för att få en höstmysig känsla inomhus.

Lys upp rummen med stämningsfullt ljus

Ju mörkare tider vi går mot, desto viktigare blir ljuset. Ett enkelt knep att ta till för att fixa precis rätt känsla i hemmet är faktiskt så enkelt som att byta till lampor med mjukt, varmt ljus och se till att ha fler än en lampa i varje rum. 

Ta mängder av stearinljus och lys upp rummen under de kommande mörka månaderna. Skapa en trevlig atmosfär med hjälp av levande ljus: stearinljus i olika storlekar på fat, i skålar, i ljusstakar, på ytor i olika höjder. Stämningsfullt och harmoniskt.

Nu är det dags att plocka fram ljusslingor och hänga dem i hörnen, på väggen, i bokhyllan eller varför inte runt fönsterkarmen. En dekorationsfigur med LED-lampor i kan vara en kul lekfull detalj; vad sägs om en lysande flamingo bredvid soffan?

Tända ljuslyktor i färger som mässing och guld skapar en varm känsla. En fin stor trädgårdslykta gör kvällarna mysigare. 

Drunkna i mjuka och sköna textilier

Inred rummen med textilier i varma harmoniska jordfärger. Många stora och mjuka mattor är ett måste om man vill få en ombonad och höstlig känsla i sovrummen och vardagsrummet. Mattorna ger inte bara ett lugn i rummet, de värmer också fötterna när det blir kyligare ute.

Glöm inte att även fixa till soffan och fåtöljerna med gosiga plädar och fluffiga filtar i höstliga färger. Addera sedan kuddar i trendsäker sammet för att ge rummet en mjuk och lyxig inramning. 

Plocka in naturen

Pynta hemmet med naturen och dess färger. Samla in kottar, kvistar, löv och bär, beroende på vad som finns i din omgivning, och sätt i korgar eller dekorera på bordet. Frodiga krukväxter ger hemmet lugn och harmoni.

Du kan även få in naturen i hemmet genom att välja naturmaterial som trä, rotting, bambu, lin och jute i inredningen.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar