fbpx

5 enkla men fina julpyssel du kan göra själv

by Redaktionen

Att julpyssla behöver inte vara svårt eller speciellt dyrt. Sätt på din bästa julmusik, tänd ljus och pyssla för att sätta julstämningen. Vi tipsar om fem enkla och dekorativa julpyssel som vem som helst kan göra. 

Bind en krans av eukalyptus

Bind en vacker krans av eukalyptus genom att använda en färdig halmkrans. Det bästa är att kransen sprider härlig väldoft och den blir vacker även när eukalyptusen har torkat. 

Du behöver: 
Eukalyptus
Ståltråd och avbitartång eller bindtråd och sax
1 färdig halmkrans
1 avbitartång
Frivilligt: Kanske några ilexbär eller små julkulor för extra dekor. 

Gör så här:
Vira runt eukalyptusen runt hela halmkransen. Bind med stråltråd eller bindtråd så att det inte syns så mycket. Klipp av eukalyptusen om stjälken är för lång. Ståltråden biter du av med en tång, bindtråden med sax. Nu är du klar!

Gör egna julkulor

Ett toppenpyssel är att piffa neutrala, genomskinliga julkulor. Det tar bara ett ögonblick. Det kan även vara roligt att skriva alla familjemedlemmars namn. Eller Santa eller Noel som på bilden är också mysigt. Julkulorna brukar bli en riktigt uppskattad julklapp.  

Du behöver:
Julkulor av plast eller glas. 
Hobbypennor eller akrylfärg i dina favoritfärger.

Dekorera med en girlang

Använd gamla tapetrester, vackra omslagspapper eller tjockare papper för att göra en fin girlang. Det bästa är att det går snabbt och är ett riktigt budgettips. 

Du behöver: 
Tapetrester eller omslagspapper
Sax
Hobbylim eller häftapparat

Gör ett eget doftljus

Sprid härlig kaneldoft med det här vackra ljuset. Enkelt och går snabbt. 

Du behöver:
1 blockljus
1 värmeljus
Kanelstänger
Snöre eller band 

Gör så här:
Börja med tända ett värmeljus och vänta tills stearinet har smält. Nu doppar du kanelstång efter kanelstång i stearinet och trycker mot blockljuset. Till sist binder du ett band eller snöre runt ljuset. 

Viktigt! Håll det färdiga blockljuset under uppsyn när det är tänt och ta bort kanelstängerna när ljuset brunnit ned en bit. 

Girlang av apelsiner

Ett av julens mest populära pyssel är att göra en girlang av torkade apelsiner. Det doftar alldeles ljuvligt och får en fin vintagelook. 

Du behöver:
Apelsiner 
En vass kniv 
Fiskelina

Gör så här:
Börja att skära apelsiner i tunna, tunna skivor. Därefter sätter du ugnen på låg värme, 50 grader räcker till en början. Höj om det behövs, men inte högre än cirka 80–100 grader. Placera apelsinskivorna på gallret och låt skivorna torka. Du märker att de är torra när de är mörkare i färgen och inte längre är blöta. Det tar ungefär 4 timmar. När apelsinskivorna är klara kan du fästa dem i en fiskelina och hänga upp dem i fönstret eller i granen. Voila!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar