fbpx

De 5 mysigaste alternativen till julmarknad 2020

by Redaktionen

2020 blev inte riktigt som vi tänkt oss. I juletid är julmarknaderna en viktig tradition, men i och med de nya covid-restriktionerna så får vi försöka skapa julkänsla i hemmet. Här är fem tips för att få till en riktigt mysig stämning. 

1. Leta efter en digital julmarknad

Flera julmarknader har annonserat att de kommer att anordna en digital julmarknad i år. Det blir som en klassisk köp- och säljsida med hantverk, konst och mathantverk. Det är ett roligt sätt att stötta småföretagare och konstnärer som behöver extra mycket stöd nu i covid-tider. Passa på att fynda härliga julklappar! För att hitta en digital julmarknad kan du googla eller söka i sociala medier, till exempel i din lokala Facebookgrupp. 

2. Julpynta tidigt i år

Att julpynta tidigt eller att inte julpynta tidigt? Få saker är en sådan vattendelare som den frågan. 

I år, när allt är inställt och vi tillbringar mer tid hemma, är det möjligtvis härligt att pynta tidigare?  Kanske är det året då du gör julen storslagen och dekorerar med julgardiner, julhanddukar eller kanske till och med ett julduschdraperi? 

3. Julpyssla eget pyssel

Vissa har inte julpysslat sedan grundskolan, medan andra är riktiga mästerpysslare. Utgå från din egen nivå och hitta ett pyssel på rätt svårighetsgrad. En favorit är att binda en enkel krans av granris och bär, gör egna julkulor eller klistra ihop en girlang. Låt fantasin flöda! 

4. Safta och sylta

Få saker är så mysiga som att safta och sylta. Kom ihåg att desinficera burkarna antingen genom kokande vatten eller i en varm ugn. Sätt en etikett med innehåll och datum så har du koll på hållbarheten. Med lite band och en snygg inslagning i cellofan blir det en uppskattad present! 

5. Lär dig japansk paketinslagning

Nu har vi tid att satsa lite extra på paketen när vi har mer tid hemma.  Japansk paketinslagning, så kallad tsutsumi, kanske skulle passa? Det finns flera spännande tutorials på Youtube. Vill du lära dig att slå in paketen med tyg så kan du söka på “otsukai tsutsumi”. Det känns helt rätt i tiden: hållbart och snyggt! 

Tips! Facebookgrupper där du kan köpa konst och hantverk

  • KÖP konst har drygt 4 000 medlemmar och där kan du hitta allt från målningar till illustrationer. 
  • Tavlor – köp och sälj har drygt 6 000 medlemmar med konst av både amatörer och proffs. 
  • Köp & SÄLJ HANTVERK har i dag drygt 6 000 medlemmar. Sälj eller köp av andra som sysslar med hantverk.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar