9 dekorativa och smarta sätt att återanvända vinflaskor på 

by Redaktionen

Här har du 9 innovativa sätt att använda gamla vinflaskor på. Ta inspiration från våra bästa idéer – här finns något som passar alla hem.  

Vattningssystem för växter

Förvandla dina använda vinflaskor till ett långsamt bevattningssystem för att mata dina växter med. Gör ett hål genom i mitten av korken, fyll flaskan med vatten och se till att vattnet droppar ut långsamt. Ställ vinflaskan med korken nedåt i jorden i krukan. Ska du resa bort ett längre tag är det här ett perfekt sätt att se till så dina växter får vatten.

Vas för en blomma

Det här är det enklaste sättet att återanvända en gammal vinflaska på. Ta bort etiketten (lägg flaskan i hett vatten i 10 minuter med diskmedel). Har du fler vinflaskor blir det här en elegant och billig bordsdekoration. Ställ i en blomma i varje flaska – detta kan exempelvis vara en ros.  

Dekoration i trädgården

Det här är ett enkelt, billigt och smart sätt att göra trädgården lite mer personlig. Rama in din grusgång med hjälp av vinflaskor. Stick ner dem med flaskhalsen nedåt och låt dem slingra sig längs entrén till ert hus. Ett annat smart sätt är att ha dem längs rabattkanten – eller så har du dem för att separera olika växter i ditt trädgårdsland.  

Stövelställ

Har du problem med att få dina höga stövlar att stå upprätt? Stoppa in en vinflaska för att bevara deras form. 

Som bokstöd

Slipp köpa dyra bokstöd! Har du en lite finare vinflaska som du helst inte vill slänga? Visa upp den i hemmet genom att använda dem som bokstöd i din bokhylla. Fyll den med sand eller grus för att ge den större stabilitet. 

Förvaringsbehållare

Vem behöver särskilda glasbehållare när du kan ha dina skafferivaror i en vinflaska? Perfekt för ris, linser eller andra spannmål och torkade varor (förutsatt att de är små nog så de inte fastnar i flaskhalsen) Använd vinflaskor som har skruvkork då det är viktigt att kunna försluta den. 

Schampo och tvättmedel

När tvålen förvaras i en snygg glasflaska behöver du inte hålla den gömd under handfatet. Tvätta ur din vinflaska, köp ett pumphuvud. Fyll flaskan med diskmedel, schampo eller tvål. Nästa gång du handlar så handlar du endast refillpåsar och fyll flaskan efter behov. Att handla refill är oftast mycket billigare – och mer miljövänligt. 

Mys med ljus

Har du inte tillräckligt med ljusstakar där hemma? Det enda du behöver är några vinflaskor och stearinljus såklart. Kila ner stearinljuset i vinflaskan. Var noga med att stearinljuset sitter fast och flaskan står på ett bra underlag. 

Eller som ljusslingor

Ta bort flasketiketterna och vira runt små ljusslingor runt flaskorna. Du kan även stoppa ner ljusslingorna inuti dem. Detta blir en vacker och enkel dekoration i hemmet. Dessa upplysta flaskor är fina överallt, som exempelvis i den öppna spisen, på fönsterbrädan eller på bordet på balkongen (eller utomhus på din trappa) 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar