Tröttnat på din inredning? Här är några inspirerande förslag på vad du kan göra

by Redaktionen

Vid ett eller annat tillfälle har de flesta av oss upplevt känslan av att titta oss omkring i vårt hem och inte längre vara nöjd med inredningen. Det är lätt att tröttna på det vi har omkring oss, just för att vi ser det varje dag. Men det kan också vara tidskrävande och dyrt att gång på gång göra om och skaffa nya möbler och annan inredning. Det finns i varje fall några saker som du kan göra för att bli av med den där känslan – och känna lite mer trivsel igen. 

Byt ut detaljer i köket

Det är verkligen fascinerande vilken skillnad en ny kran, nya dörrhandtag eller bara någon ny köksmaskin kan göra för den övergripande estetiken i ditt hem. Alternativen är oändliga och prisvärda. Vad skulle du vilja förnya? Du kan även enkelt byta ut köksluckorna för att förnya lite.

En ny kokbok

När du ändå är i gång med att uppdatera köket – varför inte införskaffa en ny och snygg kokbok? Känner du att du ätit samma sak om och om igen under de senaste veckorna? Få lite ny inspiration i vardagen och i köket samtidigt som den kan placeras på ett vackert sätt på köksbänken. 

Ge ditt badrum ett snabbt lyft

Det första rummet vi går till på morgonen och ofta det sista rummet vi är i innan vi går och lägger oss är badrummet. Trots det får inte badrum den kärlek som det förtjänar. Unna dig några vackra badprodukter (en lyxig handtvål, en fin flaska hudkräm och ett doftljus) och fräscha upp med nya handdukar och kanske en inomhusväxt. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

Möblera om

Oavsett om det är i vardagsrummet, sovrummet eller till och med matsalen kan bara en så enkel sak som att möblera om att vara ett perfekt sätt att få nytt liv i hemmet. Det kostar inte dig en krona men du kommer ändå känna en riktig tillfredställelse av att rummet ser annorlunda ut. 

Skala ner

Ibland när inredningen känns lite trist kan det räcka med att du bara rensar ut lite. Det är lätt hänt att vi samlar på oss mycket olika föremål genom åren och ställer dem på någon plats där de egentligen inte passar in. Genom att banta ner lite i hemmet kommer kanske en känsla av att allt inte är så rörigt att infinna sig. Och du kan koncentrera dig på de detaljer och föremål som du faktiskt tycker om. 

Köp färska blommor och öppna upp

Om inte annat, ge ditt hem den snabbaste uppfräschningen av alla genom att unna dig en vacker blombukett och öppna upp fönstren. En fräsch bris i hemmet kan göra mycket! 

Tvätta fönsterna

När putsade du dina fönster senast? Om du har tid och ork är det här också ett sätt att fräscha upp hemmet utan att det kostar dig något (bortsett från rengöringsmedel och material förstås) Visst, kul är det inte – men nu kommer du i vart fall slippa se hur smusiga fönsterna är när solen strålar skiner på dem. 

Uppdatera dekorationen på fönsterbrädan

Och när du ändå håller på i fönsterna, passa på att byta ut din fönsterdekor. Att byta ut en vas, ställa om blommorna eller skaffa ljusstakar kan helt förändra utseendet i ditt hem. 

Ta in en matta

Mattor har en speciell förmåga att lägga till värme och liv i det rum som de placeras i. Så om du vill fräscha upp något av dina rum finns det inget bättre sätt att göra det än med en ny matta. Om en ny matta känns för kostsamt är en annan idé att i varje fall ge din matta en ordentlig mattvätt. En matta får ta mycket stryk genom åren så att fräscha upp den är en god idé!  

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar