fbpx

Här är 7 förslag på vad du kan ha i din bokhylla (som inte inkluderar böcker)

by Redaktionen

Även om bokhyllor är till för att ställa böcker i, ger bokhyllor även dig möjligheten att visa upp dina intressen, minnen eller prydnadssaker. Letar du efter lite inspiration på vad du kan ställa i din bokhylla (som inte inkluderar böcker) kommer här några förslag – som samtidigt kommer ge resten av rummet ett rejält lyft

Fräscha upp med ett nytt lager färg

En av de mest märkbara och effektfulla saker som du kan göra är att måla den i en ny färg. Att uppdatera utseendet på bokhyllan är ett bra sätt att både fräscha upp bokhyllan och hela rummet. Som bonus – du kommer inte känna ett lika stort behov av att byta ut alla föremål som redan finns på bokhyllorna. 

Tapetsera bokhyllans bakstycken

Tapeter är bra för att fräscha upp en bokhylla och är mer kostnadseffektivt och mindre tidskrävande än att måla om hela möbeln. Genom att tapetsera bakstycket av bokhyllan kan du snabbt och lätt förändra stilen. När du använder tapeter är det även lättare att bli lite mer kreativ med textur och mönster tillskillnad mot att bara måla en färg. 

Inkludera personliga bilder 

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du söker efter inspiration för att styla din bokhylla är att se till att den fortfarande känns som du och speglar din personlighet. Utöver prydnadssaker eller andra föremål som du har samlat på dig genom åren är foton ett utmärkt sätt att anpassa och lägga till charm i din bokhylla. Oavsett om det är personliga foton från ett bröllop, en fest, på ert husdjur, skolfoton på barnen eller en bild som du tagit under en resa du gjort ger ett foto så mycket mer karaktär till en bokhylla.

Titta efter redan existerande föremål i hemmet 

Det bästa man kan sätta i bokhyllan är ofta föremål som du redan har. Titta runt i ditt hem och se vad du har för små tavlor, vaser och andra föremål i ett sammanhängande färgschema eller stil. Placera det största föremålet på bokhyllan först och bygg sedan på med mindre föremål runt om, lägg till högar med tidningar och placera krukväxter ovanpå för extra färg och struktur. 

Placera dekorativa ljus

Dekorativa ljus ingiver en mysig känsla i bokhyllor . Ta några ljus av olika höjd, tjocklek, doft och färg och gruppera dem. Du kan stapla dem ovanpå tidningar, gruppera dem tillsammans med dina prydnadssaker och till och med använda dem som bokstöd.

Lämna ett gulligt meddelande 

En griffeltavla är ett roligt och enkelt sätt att lämna meddelanden eller söta citat till dina familjemedlemmar eller gäster. Låt den luta mot bokhyllans bakstycke och dekorera med en fin behållare i en trevlig färg med kritor i. 

Mycket saker – lägg till snygga förvaringskorgarKorgar är perfekta om du har mycket krimskrams och andra småprylar av sentimentalt värde som du inte vill slänga. Du kan lägga alla dessa föremål i korgar för förvaring direkt i din bokhylla. Letar du efter något för din tidningssamling? Då ska du investera i en snygg trådkorg som gör det lätt för dig att hitta den tidning som du vill åt. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar