fbpx

Så gör du rent termosen

by Redaktionen

Efter en lång dag i skogen är det gott att ta upp matsäcken och termosen med stärkande, hett kaffe. Däremot är det inte så kul om termosen är smutsig i botten, eftersom det är så svårt att nå ända ner med diskborsten. Så här gör du för att din gamla termos ska bli som ny igen.

En välanvänd termos får ofta fula avlagringar och missfärgningar på insidan. Det är lätt att åtgärda och du behöver inte köpa en ny.

Så här gör du rent termosen med bikarbonat

Börja med att koka upp vatten. Sedan fyller du termosen med bakpulver och häller på det kokande vattnet. Låt stå i en kvart–tjugo minuter och häll ut. Skölj bort bakpulvret med rikligt med vatten tills den är ren. Upprepa proceduren om den inte blir ren.

Är termosen riktigt smutsig kan du behöva låta bakpulvret arbeta över natten.

Maskindiskmedel fungerar bra

Det går även att göra rent termosen med maskindiskmedel. Lägg en halv tablett i termosen och fyll på med vatten som du har kokat. Låt stå över natten och skölj bort. Det kommer ta tid att skölja bort medlet däremot, så skölj gärna en extra gång för att vara säker att det inte finns några rester av det.

Ättikan fixar det bra!

Succémedlet ättika fixar även termosen. Häll i ättika, varmt vatten och låt stå cirka en timme. Skölj ur ordentligt med varmvatten!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar