fbpx

Snabba knep för att sälja ditt hem fortare

by Redaktionen

Gör du ditt hem redo för försäljning. Dessa strategier maximerar köparnas intresse.

Titta in

Att få potentiella köpare att komma in på visningen kan kräva justeringar både från insidan och utsidan. Titta på dina fönster från gatan. Gardiner bör hänga utan att se trista eller slitna ut och persienner ska vara hela och hänga rakt.

Dessa detaljer kan synas tydligt på mäklarens foton, och än viktigare är att spekulanter som kör förbi efter att ha sett annonsen online får ett omedelbart intryck av lägenhetens skick och stil från gatan utanför.

Säg hejdå till fastgrodd smuts

Ta dig en ordentligt noggrann titt i badrummets alla vrår och hörnor. Om något ser smutsigt eller mögligt ut spelar det ingen roll hur fint resten av badrummet är, potentiella köpare kommer ha svårt att se bortom smutsen.

En hemgjord blandning av bikarbonat och vit vinäger som appliceras med en gammal tandborste kan vara lösningen för fastgrodd smuts i lister och mellan kakelplattor. Alternativt kan du försöka med ett särskilt rengöringsmedel eller blekmedel för ändamålet.

Om putsen mellan kakelplattorna är för smutsigt för att rengöra kan det vara värt att skrapa ur och lägga nytt för att få ditt badrum i toppskick.

Högtryckstvätta stenar och gångar

Har du lagt sten eller plattor i trädgården eller upp till dörren och dessa ser gröna eller sunkiga ut? Då är det värt att hyra en högtryckstvätt under en dag för att rengöra dessa.

När du ändå ser över utomhusmiljön kan det vara värt att slänga frostskadade krukväxter och andra plantor som inte överlevt vintern. Trimma även grönt som blockerar utsikt från fönstren eller som spritt sig över gångar i trädgården.

Tappa inte poäng

Titta riktigt noga och nära på dina väggar. Ser de fläckade ut eller har märken och fingeravtryck kring lampknappar? Finns märken längst hallen eller i köket? En uppfräschning med ny färg kommer ta bort de varningstecken som spekulanter annars kan tolka som behov på en större renovering eller nymålning av alla hemmets väggar.

Nu är det även dags att vara hård gällande dina egna saker. Se till att hålla ytor så fria som möjligt i vardagsrum, kök och badrum och att dessa ytor är rena. Istället för att fylla skåp (som nyfikna spekulanter kan öppna) kan det vara klokt att skänka eller slänga saker du inte längre vill ha eller behöver.

Dags att skrubba

Se över kranar i badrum, kök och tvättrum och undersök om det finns avlagringar av kalk kring dessa, vilket är vanligt om du bor i ett område med hårt vatten. Vit vinäger är ofta lösningen för de kranar som inte glänser längre. Dränk en trasa i vinäger och lämna trasan inlindad kring kranen under en timme för att sedan lätt kunna torka av kalken. Använd dock inte vinäger på pläterade kranar då vinägern kan skada dessa.

Kranar bör vara bland det sista du kontrollerar innan en visning. En snabb rengöring av dessa med en trasa av mikrofiber kommer ta bort stänk och smuts mellan djupare rengöringar.

Rengör rännor

Du kanske inte kontrollerat dina hängrännor och takrännor på länge, men dessa är värda att titta till innan du får besök av en mäklare. Om dina rännor är fulla av skräp eller ser slitna ut kan det vara värt att rengöra dem för att hålla regnet borta från husväggarna. Om du glömt bort dessa under längre tid är det klokt att se över dem och de fläckar som regnet kan ha orsakat på dina väggar.

Bli kreativ med speglar

Det är så sant som det är sagt; speglar gör faktiskt att ett rum känns större och ljusare. Vilka rum som är i störst behov av en spegel? Hallen saknar ofta naturligt ljus och en stor spegel eller flera små kan reflektera in mer ljus i rummet. Rum som vetter mot norr kan också bli ljusare av en spegel.

Kom ihåg att du kan ta nya inköp med dig när du flyttar, så du kan fortfarande få användning av det du köper in innan en visning.

Få glansen tillbaka

Bruna fläckar får en diskho av rostfritt stål att se hemsk ut, men det behövs ingen väldig ansträngning för att få glansen tillbaka. Rengör diskhon så att den är fuktig, sprid ut bikarbonat i hon och låt den stå en stund. Torka sedan av den med en svamp, skölj av och din diskho kommer att skina igen.

Vädra och förbered

Det är lätt att glömma de osynliga delarna av hemmet, men dessa är av största vikt för en lyckad visning. Innan den första spekulanten anländer, vädra noga ur rummen och se till att ingen kondens finns i badrummen (duscha tidigare på morgonen och sätt på fläkten igen om all fukt inte vädrats ur).

Om det är kallt ute får du inte glömma att sätta på värmen. En fint placerad pläd på soffan kommer göra att ditt hem känns mysigare även när det är kyligt ute.

Lämna fritt tillträde

Ett annat tips för att få köparna på fall är att inget rum bör vara tillstängt under visningen, så lämna hemmet medan visningen pågår, och ta barn eller tonåringar med dig ut så att även barnens rum kan besökas av spekulanterna.

Hur ljuvliga dina husdjur än är bör även dessa vara utom synhåll vid visningen, och likaså husdjurens skålar och leksaker.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar