Förvaringsmöbler som bör finnas i alla hem

by Redaktionen

Denna anspråkslösa inredningsdetalj med smart design gör den till en vinnare i alla hem. Har du listat ut vad vi pratar om än?

Byt ut skåpen

I detta sovrum har man på utrymmet som vanligtvis används för ett skåp eller en kista istället placerat brickbord. Fördelen med detta? De får det lilla rummet att se mer rymligt ut, då man kan se väggen på båda sidor av sängen. I vitt smälter de även in med väggen vilket gör att de ser ut att ta upp än mindre yta.

De sluttande sidorna hos brickorna är en bonus för de som inte är ordningsamma av naturen, då detta gör att de kan dölja lite av innehållet. Ställ även ett högre objekt på brickbordet för dekoration, här har man använt sig av en planta som ger ett elegant resultat.

Matcha, men inte helt

Ett par brickbord är funktionella och estetiskt tilltalande i detta vardagsrum. Genom att välja samma design kan man kombinera bord i olika färg, olika storlek och till och med olika höjd.

Detta svarta och vita par mjukas upp av den gråa tonen på väggarna och den blekgrå mattan som värmer upp detta rum, och en hög med kuddar och en pläd gör soffan extra inbjudande.

Håll inom räckhåll

Ett fristående bad med smala kanter lämnar inte plats för produkter för personlig hygien på sidan, och om det gör det kan dessa produkter vara i vägen. Ett vikbart brickbord är perfekt för tvålar och kroppsoljor inom räckhåll. Denna transparenta version stjäl ingen uppmärksamhet från badkaret.

Uppgradera ditt handfat

Du kanske är sugen på extra utrymme bredvid handfatet när det är dags för skönhetsvård. Ett svart brickbord blir ett elegant inslag i detta rum bredvid det vägghängda paret och kan vikas undan när man inte använder det om man så önskar.

Gruppera det gröna

Ett djupt brickbord samlar krukväxter i denna vrå. Genom att de flesta krukor inte syns är det ett sätt att lägga all fokus på bladens former och färger.

Bilden som hängts ovan är på en höjd som gör att den passar ihop med gruppen nedan, och det högsta bladen täcker till och med ramen, medan en lågt hängande lampa lyser upp hörnet fint.

Rama in

Ett brickbord kan skapa ett litet konstverk av ditt soffbord eller sidobord, alltså objekt som arrangerats för ett tillfredsställande resultat. Bordets sidor skapar en inramning för objekten vilket gör att blicken dras till det som du vill visa upp.

Följ regeln med objekt av olika höjd för att leda blicken runt, och satsa på balans snarare än symmetri, som designern här skapat genom diagonala par på brickbordet.

Håll dig i rörelse

Detta höga brickbord är lätt att nå från soffan och imiterar de mörka benen hos sittmöblerna. Att brickan kan tas ur ger detta bord en fördel framför andra sidomöbler i ett vardagsrum. Om du planerar att äta i soffan kan brickan tas fram och tillbaka från köket och fungerar lika bra som ett underlägg för en laptop när brickan används upp och ner.

Om en bricka som kan tas ur är viktigt bör du kontrollera detta innan du köper ett brickbord. Många brickbord har lösa brickor men inte alla. Du kan hitta brickbord med uttagbara brickor under namn som ”butler’s tray tables” när du letar i affärer eller på nätet.

Dubbel nytta

I detta lyxiga badrum blir det som står på brickbordet ett dekorativt inslag framför fönstret. Titta närmare och du märker att det inte bara är för syns skull. Båda flaskorna innehåller produkter för hud och hår, men genom att välja vackra flaskor eller burkar med lock är de en fröjd att titta på.

Metallen som använts här ger även en viss värme till rummet, medan de kallare ytorna på bad, handdukstorken och brickbordet samt den blågrå färgen på väggarna får rummet att kännas luftigt.

Stick ut

Ett brickbord för flaskor är en del av den eklektiska inredningen i denna lägenhet. Lägg märke till hur den är balanserad med (men inte matchad av) de mindre borden på andra sidan soffan för att bibehålla en informell känsla. Inga av sidoborden är högre än soffans armstöd vilket gör att ett litet vardagsrum känns väl inrett men inte trångt eller belamrat.

Märk även hur fantastiskt plantan lysts upp underifrån i detta rum. Att placera belysningen på detta sätt skapar dramatiska skuggor i taket, men är enkelt att utföra.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar