fbpx

Smarta sätt att förvara skor

by Redaktionen

Det blev just enklare att förvara och hålla ordning bland dina skor.

 

Förvara dem under en bänk

Ha skorna där du behöver dem genom förvaring under en bänk i hallen. Inbyggda lådor i en bänk erbjuder tillräckligt med utrymme för vardagsskorna och öppna handtag i form av hål ger tillräcklig ventilation för att inga obehagliga lukter ska kunna uppstå.

Rulla undan dem

Den sanna potentialen hos förvaringsutrymme under trappor glöms ofta bort, då det kan bli svårt att nå de hörn längst in i utrymmet. Men med smart snickeri kan det bli ett utrymme som är perfekt för förvaring av skor. Lådor som går att dra ut gör att du aldrig mer behöver rota omkring under trapporna när du försöker hitta dina sneakers. Lådorna kan även utrustas med sluttande hyllor som gör att det blir enklare att se och ta ut just de skorna du är ute efter.

Många lösningar i en garderob

Om du inte har plats för förvaring under trapporna kan du prova samma idé men i mindre skala. Här har man skapat tre öppna hyllor som man kan dra ut och få plats för många skor. Se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan garderobens utrymme för att hänga kläder och den översta hyllan för att även de längsta kläderna ska få plats att hänga över skorna, runt 120 cm är ofta nog för kappor till exempel.

Visa upp dem

Om du har en tjusig skosamling av fina material kanske du vill visa upp dem. Ett skåp med glasfront kan vara ett fint sätt att visa upp dina skor. Att låta en snickare tillverka skåpet är ett alternativ, annars kan du leta efter ett skåp av vintagemodell som verkligen kommer göra det mesta av dina skor i andrahandsaffärer eller på nätet.

Förvaring i trapporna

De oanvända vrår under trappstegen i din trappa kan bli till smarta lösningar för skoförvaring. Detta är ett knepigt jobb så välj en erfaren snickare som kommer säkerställa att lådor och trapporna är säkra och att lådorna blir smidiga att dra ut. Be även om ventilationslösningar i lådorna för att skorna som förvaras ska vädras.

Sätt in hyllor

Har du redan en garderob i hallen? Bygg om den invärtes för att även fungera för förvaring för skor. Enkla hyllor kan vara lösningen. Spara tillräckligt med utrymme på den understa hyllan för att få plats även med dina högsta stövlar.

Eller använd stänger

Istället för hyllor kan du sätta in stänger i garderoben i hallen. En kolumn av smala stänger kan bli perfekt för förvaring av skor och håller dem både organiserade och enkla att se på samma gång.

Öppen förvaring under trappan

Ett alternativ till den förvaring under trappan som beskrevs ovan är öppna hyllor i olika storlekar för alla familjens olika skor och behov för förvaring, vilket hjälper till att hålla utrymmet organiserat. Den öppna lösningen gör det än enklare att hitta och nå just de skor man är ute efter.

Visa upp dem mot mönster

Alla har inte tid och budget för att låta snickra sin skoförvaring, men man kan ändå göra det bästa av det man har. Enkla hyllor kan fräschas upp genom tapetbitar som skapar en bakgrund vilket gör de högklackade skorna roligare att visa upp. Välj en design som sticker ut och gör det mesta av skorna, utan att ta fokus från den samling du vill visa upp.

Gör gammalt till nytt

Tänk i nya banor när du funderar över skoförvaring. Det finns många gamla fynd i andrahandsaffärer som kanske ursprungligen användes för annan förvaring men som kan passa perfekt för till exempel förvaring för barnens skor.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar