IKEA:s investering mitt i pandemin

by Redaktionen

Pandemin har slagit hårt mot olika branscher. Butiker och restauranger är några av dem som varit hårt ansatta. Det hindrar dock inte den svenska möbeljätten att investera mitt i pandemin. Först ut i IKEA:s satsning är en planeringsstudio i shoppinggallerian Bromma Blocks, strax utanför Stockholm. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Studion är tänkt att öppna redan till sommaren.

Flera nya butiker och 500 nya medarbetare

Designstudion i Bromma är bara en i raden av planerade investeringar. Fram till 2025 ska fyra nya butiker öppnas och 500 nya medarbetare rekryteras. IKEA kommer även göra investeringar i de befintliga varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby.

Butikskonceptet IKEA Planning Studio – ett mindre butiksformat där kunder får hjälp med heminredslösningar – finns redan idag i storstäder som London, Köpenhamn och New York. Tanken är att mycket av kundens planering ska kunna ske i designstudion. IKEA:s heminredningsexperter kommer hjälpa till att planera upp det nya köket eller sovrumsrenoveringen. Alla varor kommer inte finnas i butik, utan endast några exempel att inspireras av. Med hjälp av digitala lösningar kan hela sortimentet beställas hem.  

– Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på IKEA Sverige och tillägger att livet hemma kanske aldrig varit så viktigt som mitt under en global pandemi.

Stark befolkningstillväxt i Stockholm

Antalet invånare i Stockholm väntas öka kraftig de närmaste åren och IKEA investerar för att komma närmare kunderna där de bor och rör sig.

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och vi ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på IKEA Sverige.

IKEA fortsätter att satsa på hållbarhet

IKEA har som mål att vara klimatpositiva till år 2030. Med det menar IKEA att företaget kommer att reducera mer klimatutsläpp än vad deras värdekedja totalt släpper ut. Ett annat led i miljösatsningen är IKEAS:s second hand-butiken för möbler och heminredning som företaget öppnade i ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna i november 2020.

– Vi växer samtidigt som vi fortsätter vår hållbarhetsresa mot att bli klimatpositiva, cirkulära och inkluderande till 2030. På IKEA vill vi leda utvecklingen av ett mer hållbart och rättvist samhälle och det genomsyrar alltifrån hur vi designar våra produkter till hur vi rekryterar våra medarbetare, säger Lena Herder.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar