7 sätt att tjäna pengar snabbt

by Redaktionen

Behöver du lite extra pengar i kassan? Då ska du följa de här råden. Det kommer att krävas lite jobb, men det går ganska snabbt att arbeta ihop en liten summa pengar. Med hjälp av råden kan du bygga upp en nödvändig buffert eller spara till ett bröllop, husdjur eller en resa.

1. Sälj på andrahandsmarknaden

Har du massa prylar som du inte använder? Då är det kanske dags att sälja dem på andrahandsmarknaden, exempelvis Blocket, Tradera eller Marketplace. För att gå med god vinst kan du sälja det som är i säsong. Cyklar säljs mot våren, medan skridskor säljs strax före vintern för att verkligen vara säker på att sakerna säljs snabbt och till ett högre pris. 

Gå igenom porslin, barnkläder, cyklar, möbler och sportartiklar – sådant brukar sälja bra på andrahandsmarknaden. Sälj barnkläderna till paketpris, där du gör ett paket i en storlek, så slipper du sälja kläderna styckvis. Orkar du inte sälja kläder själv finns tjänster som Sellpy, men då bör du veta att företaget tar en ganska stor del av vinsten. 

Leta även i förrådet efter designklassiker och gör research över hur mycket dina gamla inredningsprylar kostar just nu. Du kan sitta på en guldgruva!

2. Bli dagmatte

Är du hemma mycket och gillar hundar? Då kanske du ska bli dagmatte till en hund. Många behöver hjälp med sin hund när de är på jobbet, speciellt nu när många börjar gå tillbaka till kontoret. Leta i Facebookgrupper, sätt upp lappar eller använd en speciell hundpassningstjänst, exempelvis appen Rover. 

3. Gör hushållssysslor och trädgårdsarbete

Det finns massor av appar och tjänster där du kan erbjuda din tjänster. Till exempel kan man städa, sköta trädgården eller bygga något hemma hos folk. Välj det du är bra på och tycker är ganska kul. Det är ett rätt kul och enkelt sätt att få ihop lite extra pengar till bufferten. 

4. Kör bort skräp

Med appen Tiptapp bokar man en förare som slänger ditt skräp på återvinningen. Att vara chaufför kan vara ett sätt att få in en extra slant i månaden. 

5. Lär ut det du är bra på

Är du bra på matte, engelska eller har du kanske ett fritidsintresse som dans, golf eller matlagning? Tänk efter vad du är bra på och fundera över om du kanske ska hålla en kurs i det, eller bli läxhjälpare. Du kan antingen hitta elever med hjälp av någon av läxhjälpstjänsterna, göra en annons i sociala medier eller höra med bekanta. Det går även att skapa onlinekurser som dina elever kan prenumerera på och som du kan ta betalt för. 

6. Hyr ut ett rum

Har du rum du kan hyra ut eller kanske en gäststuga? Det kan vara ett bra sätt att få in en extra slant. Hyr du din lägenhet måste du däremot alltid fråga din hyresvärd först. Till exempel finns populära appen Airbnb. 

7. Sälj hantverk

Tycker du om att pyssla och skapa? Då kanske du ska sälja dina alster på Etsy.com som är en sajt för hantverkare. Där finns allt mellan himmel och jord – tillverkat av riktigt duktiga konstnärer. Att ha en butik på Etsy kan vara ett kul sätt att få in en inkomst från din hobby. Vem vet – din hobbyverksamhet kanske växer till något större. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar