fbpx

6 mysiga badrumsmattor

by Redaktionen

Lyxiga och snygga detaljer sätter stilen och känslan i hela badrummet. En av de viktigaste detaljerna är badrumsmattan som både ska vara snygg, hållbar och skönt mot fötterna. Välj någon av säsongens mattor i någon av de trendiga färgskalorna. 

Det här ska du tänka på när du väljer matta

Tänk på att mattan ska vara lätt att tvätta och att den ska vara hållbar – du ska ju kunna ha den länge. Eftersom badrumsmattan snabbt blir smutsig av tvålrester och hudavlagringar och finns i en fuktig miljö bör man tvätta den ungefär en gång i veckan för att undvika mögel. Tänk på att mattan gärna får vara fluffig och mysig eftersom du ska stå barfota på den och värma fötterna när du borstar tänderna.

1. Matta i japansk stil

Elegant bomullsmatta som för tankarna till japansk stillhet. Matcha med detaljer i grå marmor, brunt trä och handdukar i vitt för en riktigt snygg höststyling. Kostar 179 kronor och går att köpa på H&M Home. 

2. Återvunnet material

Häftig rund matta i crémevit kulör som passar i ett mer bohemiskt badrum med jutedetaljer och gröna handdukar. Materialet är mer hållbart då mattan består av återvunnen plast. Mattan finns till försäljning på Rusta och kostar 199 kronor. Den kommer från märket Elsa Form. 

3. Abstrakt mönster

Trendig matta i grön kulör med abstrakt mönster. Stylas enkelt med vitt kakel och mässingsdetaljer – låt lekfullt möta lyxigt. Den blir också en fin kontrast till rost och senapsgult. Badrumsmattan Stone kommer från Mette Ditmer och går bland annat att köpa på Ellos Home, där den kostar 400 kronor. 

4. Wow-färg!

Färgstark badrumsmatta i ekologisk bomull som blir lika fin på gästtoaletten som i ett större badrum. Testa att matcha den med rosa eller gröna detaljer för att skapa en lekfullhet i badrummet. Kostar 149 kronor och kommer från Åhléns. 

5. Klassisk matta i marinblått

Stilsäker matta i riktigt mörk marinblå kulör. Den blir fin mot naturmaterial som bambu, eller så kör du på den maritima looken med randigt och repdetaljer. Mattan heter Love och kommer från Himla. Den kostar cirka 399 kronor. 

6. Formsäker & grönt

Spännande badrumsmatta med rundade former. Den blir fin i ett klassiskt badrum med många vita detaljer. Mattan gör sig även fin med gröna detaljer som går ton i ton med mattan. Kommer från märket Staycation, som Ellos Home står bakom. Mattan Soft kostar 399 kronor. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar