fbpx

Höstens mysigaste plädar

by Redaktionen

Höstmys var det här! Vira in dig i en mjuk filt, tänd ljus och drick en kopp te. Säsongens mysigaste plädar kommer i många olika mönster och färger. Styla soffan eller sängen med en pläd och massor av mjuka kuddar – här är höstens favoriter. Vilken blir din nya favorit? 

1. Färgstarkt bladverk

Mjuk pläd med bladmönster i form av gingko. Den solgula färgen blir ett blickfång i rummet och passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Pläden kommer från Åhléns och kostar 499 kronor. Pläden namn är Bladnät.

2. Som ett konstverk

H&M Home har ett nytt designsamarbete på gång tillsammans med tre konstnärer. En av de unika inredningsdetaljerna är den här pläden med ett unikt mönster skapat av italiensk-nigerianska konstnären Diana Ejaita.Pläden är vändbar och berättar en historia om härstamning, kultur och natur.  Den är gjord i en vävd ullblandning och kostar 599 kronor. 

3. Bohemisk stil

Bomullspläden Copenhagen har ett mönster med fluffig struktur som skapar ett snyggt mönster. Passar i det mer bohemiska hemmet med mycket färg eller i det avskalade hemmet mot mörkt trä och naturfärgade kuddar.  Kostar 990 kronor och kommer från Ellos Home. 

4. Naturnära 

Den ekologiska ullpläden Summit från Klippan yllefabrik finns i många färger, men favoriten är trendfärgen grönt. Snyggt mot exempelvis brunt läder och rotting. Kostar cirka 760 kronor. 

5. Beige lyxvariant

Gosa in dig i den här mysiga pläden från Ceannis, vilken har blivit en modern klassiker. Pläden är en riktigt lyxig variant – den kostar 3 149 kronor och heter Egg. Om man tittar riktigt nära ser man att de fluffiga bollarna faktiskt påminner om ägg.

6. Inspiration från öst

Pläd med paisleymönster blir snyggt mot en neutral färgskala som beige, brunt och vitt. Just den här pläden kommer från Chamois och kostar 1 699 kronor.

7. Grafiskt i svarvitt

En nyhet från Markslöjd är pläden Ilma, som designern Anna Ringstrand har formgivit. Även den är en lyxversion tillverkad i Italien och materialet är 80 procent ull och 20 procent kashmir. Den grafiska svartvita mönstret passar särskilt bra in i ett hem med funkisdetaljer. 

Ilma kostar 2 999 kronor. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar