Vad behöver jag till min trädgård?

by Redaktionen

Är du ny på det här med trädgårdsarbete? I trädgårdsbutikerna finns en uppsjö av verktyg och redskap, men vilka behövs egentligen? Spade, räfsa, sekatörer är bara några av redskapen som ingår i basen av trädgårdsredskap – vi har samlat hela listan.  

Gräsklippare

Liten eller stor trädgård – det spelar ingen roll då alla gräsytor behöver klippas. Hur avancerad modell som krävs är en annan femma. På marknaden finns allt från enkla klippare till dyrare robotgräsklippare. 

Spade

En spade är kanske det viktigaste redskapet. Den används till exempel vid plantering av nya växter. På marknaden finns många olika modeller och storlekar. Köp en som passar din längd och välj en modell som passar trädgårdens jord. Tänk även på vilket arbete du kommer att utföra och anpassa ditt köp efter det. 

Sekatör

En sekatör används för att beskära växterna och är helt essentiell för dig med trädgård. På marknaden finns många i olika prisklasser och alla har olika fördelar. De dyrare håller längre men måste underhållas, medan de billiga gör att du kan ha flera olika. Välj efter storleken på trädgården – en större trädgård kanske kräver en mer hållbar sekatör.  

Räfsa

En räfsa behövs när du ska städa i trädgården. Med den tar du bort löv och gräsklipp från trädgården på ett snabbt enkelt sätt. Hitta en räfsa som är ergonomisk, då det är ett statiskt arbete. 

Kratta

Kratta grusgångar och gör fint i trädgårdslandet med en kratta. Välj bland böjda och raka pinnar beroende på vad du gillar bäst. 

Små redskap

Köp handredskap i set, exempelvis med handplanteringsspade och handkultivator, brukar vara omtyckt. Ett set kostar vanligtvis inte mer än någon hundralapp eller två och håller i många år. 

Trädgårdsslang 

För att blommorna, träden och gräsmattan ska trivas måste de bevattnas. Enklast är att göra det med en trädgårdsslang som gör att du kan få önskad vattenmängd. Har du en liten uteplats kan det kanske räcka med en vattenkanna. 

Trädgårdshandskar

Undvik att få en ful sorgrand under naglarna eller att skada dig på taggiga buskar och grenar med hjälp av ett par trädgårdshandskar. Investera i rätt storlek och gärna i ett mer hållbart material för att de ska hålla länge. Annars brukar det finnas i flerpack, vilket är bekvämt. Då kan du ha ett par i förrådet och ett par i växthuset till exempel.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar