fbpx

Tips! Så gör du nyproduktion mer mysig

by Redaktionen

Har du precis köpt en nyproduktion? Det finns många fördelar med att flytta in i en nyproduktion – du får sätta din egen prägel på lägenheten. Däremot kan det vara svårt att inreda för att det ska bli mysigt och ombonat. Vi har sammanställt våra bästa tips för att du ska en bostad som känns mindre steril och mer levande. 

Hitta din personliga stil

Ett generellt inredningstips är att alltid möblera med möbler som du verkligen älskar. Hitta din personlig stil för att få det hem du drömmer om. Ett tips är att blanda gammalt med nytt, för att göra inredningen mer spännande och varm. Designklassiker gör sig alltid extra snygga i nyproduktioner och skapar kontrast i nyproduktion. 

Varmt med textilier

Känns hemmet kalt fungerar det alltid att inreda mer textilier. Mysiga plädar, kuddar, gardiner, mattor och linnedukar gör vilket hem som helst till en mer ombonad plats. Det mjuka blir en kontrast till den vanligtvis hårda nyproduktionen. 

Måla i en varm kulör

Många nyproduktioner kan kännas mer stela eftersom de ofta har vita väggar. Då kan det behövas en skvätt färg för att få hemmet riktigt personligt och ombonat. Välj en hållbar färg som du verkligen tycker om.

Våga färg!

Förutom att måla väggarna, kan även färg på detaljer och inredning göra att nyproduktionen känns mer hemtrevlig. Testa att måla in snickerier och möbler för extra wow-faktor. Hållbara, miljövänliga färger som äggtempera skapar en struktur som passar i det mer strama hemmet. 

Mer naturmaterial

Inget känns så ombonat som ett hem med mycket naturmaterial. Trä i olika nyanser, bambu, skinn, ull och rotting ger värme och lugn. Ta in fåtöljer i rotting, vackra åldrade skärbrädor i köket och andra detaljer av olika träslag. Kanske en ullfäll på stolen passar i din nyproduktion? 

Gröna vågen

Ett levande hem skapas enklast med gröna växter. Förutom att vara snyggt bidrar växterna till en bättre inomhusluft. Bor du stort och har många öppna ytor kan det kännas kalt, men med riktigt stora plantor skapar du en riktigt avslappnande oas. 

Bra belysning

Har du tänkt på att hemtrevliga bostäder alltid har bra belysning? Satsa på god allmänbelysning på platser där du läser, arbetar, lagar mat och pysslar. Dessutom behöver du bra punktbelysning för att se ännu bättre. Golvlampor, vägglampor och bordslampor behövs i ett rum. Helst ska det finnas 6 till 8 ljuspunkter i varje rum. Det skapar också ett hem att trivas i. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar