fbpx

Trädgårdskalendern – det här behöver du göra i april

by Redaktionen

Vackra april är här! Denna svåra trädgårdsmånad eftersom vädret är ostadigt och oförutsägbart. Här är det du behöver göra i trädgården under april månad. 

Krukväxterna växer

Fler soltimmar under dygnet gör att krukväxterna sätter fart – det går verkligen snabbt nu! Därför måste man tillsätta mer växtnäring en gång i veckan för starka, friska plantor. 

Sommarblommor

Förplanera sommarblommorna nu för att få riktigt fina blommor senare. Dahlior är populära och kan sättas i kruka. Däremot får det inte vara för kallt när du sätter ut den. 

Gödsla mera!

Nu börjar tiden för att gödsla i trädgården. Häckar, prydnadsbuskar och bärbuskar behöver gödslas till en början. När gräsmattan växer, det ska vara omkring 10 grader, gödslar du den också. 

Fixa rabarbern

För att få rabarbern att komma igång ordentligt och att den ska bli glasaktig kan du sätta en hink över plantan. Då kommer det att bildas oxalsyra som gör rabarbern riktigt len och växer snabbare. Efter att du har skördat första gången struntar du i hinken. 

Förändra nu

Vill du förändra något i trädgården så passa på att göra det nu. Bygg om eller bygg nytt, förändla och snygga till. Du har alla möjligheter att skapa dina drömmars trädgård i april – innan säsongen har satt igång ordentligt. Då får du möjlighet att njuta av förändringarna mycket längre.

Hitta mördarsniglarna!

Det är dags att hitta mördarsniglarna innan det är för sent. Många har lyckats övervintra och de hittas enklast i botten på krukor eller andra fuktiga, varmare ställen. Du känner igen äggen då de är genomskinliga. Det finns flera snigelmedel att behandla med som varken är farliga för andra djur eller för växterna. 

Rensa ogräs

Rensa ogräset nu så slipper du göra det senare under säsongen. Det är enklast att ta hand om ogräset redan i vårsolen, innan det blir svårare att få upp rötterna. 

Sätt potatisen

Föruppdriven potatis sätts ut nu för att få färskpotatis till midsommar. 

Sista chansen för beskärning 

Nu kommer sista chansen att beskära växterna innan sommaren drar igång. Se till att du inte beskär några skott som kommer att blomma. 

Njut!

Det är lätt att stressa och tänka på allt som ska göras innan sommaren. Ibland är det bästa att fika i trädgården och bara få njuta av den vackra årstiden!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar