fbpx

Njut av sensommarens blomster – plantera nytt

by Redaktionen

Förnya balkongen och trädgården med växter som passar sensommaren! Plocka dina favoriter ur ett färgsprakande urval av sensommarblommor som kan avlösa sommarblommorna när de ger upp.

Rabatten kan blomma till sen höst

I allt för många trädgårdar blir det tomt på blommor när de vanligaste arterna har blommat ut. Så behöver det inte vara. Om du planterar nu perenner som tar vid och blommar i dina rabatter på sensommaren har du glädje av din trädgård under längre tid. 

Vackert med ny blomsterprakt – i rabatten och på terrassen

Många sensommarblommor trivs både i kruka på terrassen och i rabatten och håller sig ända till första frosten. Några populära arter är aster, höstaster, krysantemum, hortensia, cyklamen, lavendel och silverek. Du hittar säkert många andra, fråga i trädgårdsbutikerna. 

På terrassen eller balkongen kan man kombinera sensommarväxterna till snygga helheter i stora krukor eller man kan ge var sort var sin kruka och sedan sätta ihop krukorna. 

Grön veronika, buskrosling, skogsbräken, färgglad alunrot och taklök är bladväxter som är lämpliga när man vill sätta färg på sensommaren och hösten. Alla är vinterhärdiga, så de kan planteras i rabatten direkt eller flyttas ut från terrassen till trädgården när deras krukor behövs till vårblommorna.

Tänk på detta

Rensa först bort allt som vissnat. Rengör krukor och korgar. Använd ny planteringsjord.

Sätt växterna tätt eftersom svalare väder gör att de inte kommer att växa så mycket.

Planteringar behöver vattnas på sensommaren också, men inte lika mycket som på den varmaste tiden. Känn efter innan du vattnar! Näring behövs inte så här dags på året.

De gröna och silvriga bladväxterna skapar fin struktur mellan blommorna.

Många av sensommarblommorna är fina och tåliga som snittblommor, njut av dem även inomhus!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar