Hur du får ditt hem att dofta fantastiskt – 7 tips!

by Redaktionen

Visste du att en av de första sakerna som folk lägger märke till när de kliver in i ditt hem är lukten. Detta är inget som du vanligtvis känner själv eftersom din näsa vänjer sig ganska snabbt vid olika lukter. Med barn, husdjur, matlagning och bara genom att du lever i ditt hem skapas en mängd olika ovälkomna lukter. Känner du att du skulle vilja ge ditt hem en behaglig hemmadoft så finns det faktiskt några saker som du kan göra – utan att du behöver ta till med konstgjorda doftsprayer. Här kommer 7 smarta knep.

Använd doftpinnar

Köp doftpinnar! Det är träpinnar som man sätter i en behållare med doftolja. Den här oljan sugs upp av pinnarna och sprider en ljuvlig doft i rummet! De är med andra ord väldigt behändiga samtidigt som de är en snygg inredningsdetalj.

Dekorera med eukalyptusblad

Riktiga eukalyptusblad är inte bara vackra – de avger också en god och behaglig doft som kan hjälpa till att fräscha upp hela ditt hus. Förvara några i en vas i badrummet – det är både vackert och fräschar upp. 

Rengör din matavfallskvarn

Glöm inte att rengöra din matavfallskvarn i köket! Det är lätt att glömma bort – och det kan bli riktigt otrevligt med gammal mat som börjat ruttna och mögla. Rengör regelbundet så att lukten inte börjar sprida sig bortom diskbänken.

Spraya gympaskor med torrschampo

Hallen är det första du och dina gäster kliver in i och där ställer vi även våra skor. Var på den säkra sidan och spraya torrschampo i skorna för att göra dem mindre illaluktande.

Ge mattorna en uppfräschning

Det finns en anledning till varför heltäckningsmattor inte är lika populärt längre. En anledning är att de är svåra att rengöra. Smuts och damm tenderar att fastna inuti mattorna. Så även lukter! En matta behöver, precis som de mesta i hemmet, rengöras då och då. Antingen kan du köpa en speciell rengöring för mattor eller så tar du helt enkelt fram bakpulver från skafferiet och strör över mattorna. Låt det sitta i minst 30 minuter och sen är det bara att dammsuga upp det!

Vanilj i ugnen

Behöver du få ditt hem att dofta gott så snabbt som möjligt? Gå till skafferiet och hämta vaniljextrakt. Skapa en himmelsk doft genom att tillsätta ungefär 4 teskedar i en ugnssäker form på 150 grader i ungefär 1 timme eller tills du känner den ljuvliga doften smyga sig fram. Stäng sen av ugnen och öppna luckan.

Värmeljus med kaffebönor

Få ditt hem att dofta underbart genom att placera några värmeljus i en behållare med hela kaffebönor i. Det är ett naturligt och säkert sätt att hålla ditt hus fritt från dåliga lukter.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar