fbpx

18 effektiva rengöringstips – med bakpulver

by Redaktionen

Bakpulver kan göra så mycket mer än att vara behjälplig i bakverk. Det finns en nästintill oändlig mängd saker som du kan använda det till. Testa något av de här 18 knepen nedan nästa gång du vill få något rent.

I papperskorgen

Strö en liten mängd bakpulver i papperskorgen en gång i veckan för att absorbera och bli av med oönskad lukt.

Tvätta frukt och grönt

Ta enkelt bort vax och andra bekämpningsmedel på frukt och grönt genom att blanda vatten bakpulver och citronsaft.

Polera silver

Gör en pasta med 3 delar bakpulver och 1 del vatten. Gnid pastan på dina bestick med en ren trasa. Skölj av och torka.

Mikrovågsugnen

Få bort ingrodd smuts och matrester genom att applicera bakpulver på en fuktig svamp. Sen är det bara att skrubba.

Tvålskum

Tvålskum och annan smuts fastnar lätt i våra handfat och badkar (och det kan vara ganska svårt att få bort) För att enkelt få bort detta så är det bara att strö lite bakpulver på området och gnugga med en fuktig trasa eller svamp. 

Uppfräschning av madrassen

Dammsug först madrassen. Strö sen bakpulver över hela madrassen och låt sitta i 30-60 minuter. Avsluta med att dammsuga igen. 

Samt garderoben

Bli kvitt instängd lukt i garderoben genom att placera en öppen burk med bakpulver i din garderob.

Rensa gallret

Strö bakpulver på grillgallret och skrubba med en borste. Skölj och torka rent.

Skrämma bort insekter

För att hålla myror och andra otrevliga insekter borta, strö en linje med bakpulver längs dörröppningar.

Få tvätten vit igen

Tillsätt en halv deciliter bakpulver i din vittvätt. Bakpulver har förmågan att få din t-shirt som en gång var vit, vit och fräsch igen samt få bort envisa fläckar.  

Mjuka upp penslar

Släng inte hårda målarpenslar. Koka dem i en kastrull med vatten, en halv deciliter vinäger och en halv deciliter bakpulver. 

Torrschampo för din hund

Behöver din hund en uppfräschning? Det perfekta sättet att göra detta på är att massera in bakpulver i pälsen och sen kamma med en borste. Om din hund inte gillar att bada är det här ett perfekt sätt att få honom fin i pälsen!

Uppfräschning av hundsäng

Om du kan fräscha upp din egen säng så varför skulle du inte kunna fräscha upp hundens? Strö bakpulver i bädden och vänta 15 minuter innan du avslutar med en dammsugning.

Rengör leksaker

Leksaker samlar på sig otroligt mycket smuts och bakterier så det är viktigt att hålla dem. Blanda 2 deciliter varmt vatten med 4 matskedar bakpulver. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya alla leksaker. Skölj av och torka noggrant.

Reparera hål

Om du har slut på spackel hemma kan bakpulver vara din räddning. Gör en pasta av vit tandkräm och bakpulver. Fyll små hål i väggen med blandningen, släta över och låt torka.

Invändig tvätt i dammsugaren

Strö bakpulver på din matta och dammsug upp. Detta tar bort lukt i din dammsugare.

Exfolierande skrubb

Dags att ge huden en boost? Blanda en pasta med 3 delar bakpulver och 1 del varmt vatten. Applicera försiktigt på ansiktet och massera in med cirkulära rörelser. Skölj av. Vi rekommenderar att du först applicera en liten mängd på handflatan först för att säkerställa att du inte får någon form av allergisk reaktion. Den här pastan gör även underverk på torra hälar och armbågar.

Fotbad

Häll 3 matskedar bakpulver i ett varmt bad. Blötlägg dina fötter i ungefär 15 minuter och skrubba sen fötterna försiktigt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar