fbpx

6 tips för att börja inreda – när du känner dig låst

by Redaktionen

Tillbringar du timmar med att titta bland heminredning på Pinterest eller Instagram och frågar dig själv sen ”Hur får dom till det så bra?” Låt oss vara ärliga. Att inreda kan kännas överväldigande, speciellt om du inte har en aning om var du ska börja. Dessa 6 steg hjälper dig att börja med din inredning när du känner dig vilse eller fastnat lite på vägen.

  1. Var inte rädd för att prova nya saker i din heminredning

Många gånger är det de oväntade som gör att ett rum verkligen sticker ut. Att lära sig att inreda som ett proffs innebär massor av försök och även att göra felsteg. Var inte rädd för att prova olika kombinationer av inredning och testa varianter innan du får till det helt rätt.

  1.  Identifiera problemområden och funktioner

Gör en lista över alla problemområden i rummet. Vad är det i rummet som inte får dig att trivas? Vad fungerar inte så bra som det skulle kunna? Lista också alla funktioner du vill att rummet ska ha, exempelvis hur mycket förvaring som behövs etc.

  1.  Samla inspiration och idéer

Nu när du vet hur du vill att rummet ska kännas och vilka funktioner det behöver fylla är det dags att samla idéer! Det är då du kan vända dig till Pinterest eller Instagram. Skapa en moodboard för rummet och börja spara bilder som du gillar.

  1.  Ta ett rum i taget

Det finns inget mer överväldigande än att känna att du måste veta exakt hur varje rum i ditt hem ska inredas. Så det bästa tipset vi kan ge dig är att fokusera på ett rum i taget. Börja med rummet där du tillbringar största delen av din tid – som sovrummet eller vardagsrummet. Eller så börjar du bara smått med en liten hörna eller hallen.

  1.  Sluta jämföra dig

Detta är otroligt viktigt! Om du tittar på andras hem som är fulländat och inrett från topp till tå och sen jämför hur det ser ut hos dig, så kommer du känna hopplöshet– så klart! Tänk istället att du är i början av processen och att du kommer så småningom nå fram till ett lika bra resultat. Vi säger inte att det är lätt, alla jämför sig med varandra, men försök ha detta i åtanke.

  1.  Det är bara att börja

Det är så lätt att fastna i planeringsfasen, men den verkliga hemligheten är att bara börja! Du behöver inte ha klart allt. Även ett litet projekt är framsteg!

Om du fastnat – några bra tips

Om du känner dig låst när det kommer till att inreda ditt hem, så är det bra att påminna sig om detta ibland:

• Inredning är en pågående process – Ett hem skapas inte på en dag.

• Du behöver inte ha allt planerat in i minsta detalj innan du börjar.

• Inget du gör är permanent – ​​rummen kan målas om, möbleras om och saker kan bytas ut. • Det behöver inte vara Instagram perfekt!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar