fbpx

Fira halloween hemma – 6 ideér för att komma i rätt stämning 

by Redaktionen

Har ni inga planer på halloween? Vill ni komma i halloweenstämning men har ingen aning om hur? Ingen fara – det finns massvis man kan pyssla med inomhus hemma. Prova några av dessa idéer att göra tillsammans med din partner, dina barn eller tillsammans med vänner.  

Karva ut eller måla pumpor

Det är aldrig försent att dekorera pumpor – inte ens på själva halloween. Om du inte har några särskilda planer kan du tillbringa årets kusligaste kväll med att pyssla med pumpor. Det här är något som barn verkligen älskar. Om ni inte vill karva ut pumpan kan kan ni måla direkt på dem istället!

Läskig modevisning 

Den här aktiviteten passar stora som små. Gör en modevisning med halloweentema. Ni kanske har läskiga masker på vinden, gamla kostymer som hänger någonstans – eller så låter ni kreativiteten flöda och se vad ni har i garderoben, eller varför inte använda ett gammalt lakan som kan bli till ett spöke? Ta fram smink och måla ansiktet om ni inte har några kusliga masker. Låt showen börja. Sätt på en kuslig spellista och sätt poäng på varandra. 

Gör spöklika cocktails (och mocktails)

Experimentera och gör några roliga halloweendrinkar. Det finns massor med inspiration och recept på nätet som du kan hitta. Vill du inkludera barnen går det självklart bra – förutsatt att de är alkoholfria såklart. 

Filmmarathon

Med hundratals läskiga filmer tillgängliga på olika streamingtjänster kan du och din familj ha ett riktigt mysigt (eller ska vi säga kusligt) filmmarathon. Håll varandra i handen, mys till det med filtar, popcorn, halloweengodis (baka något tillsammans eller köp färdigt). Låt alla få välja en film som de vill kolla på. 

Arrangera en äggjakt

Varför skulle man inte kunna ha äggjakt på halloween? Byt bara ut påskäggen mot små pumpor eller någon annan ”haloweenig” behållare. Stoppa ner godis (gärna sånt där halloween godis som säljs i butiken nu) och göm runt om i hemmet – nu kan jakten börja.  

Pynta huset

Ingenting kommer att få er mer i halloween-stämning än haloweenpynt. Tänk på att dekorera i svart, orange och gult. Ställ ut pumpor med värmeljus på balkongen, häng konstgjort spindelnät i badrummet med spindlar i, häng upp lakan som spöken, pyssla, måla och klipp ut halloweenfigurer – ja möjligheterna är oändliga.

Kuslig halloween! 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar