fbpx

9 saker som du kan använda coca-cola till

by Redaktionen

Coca Cola är en väldigt populär dryck i hela världen, och vissa säger till och med att det är den mest konsumerade drycken efter vatten. Men kan man göra annat med den än bara dricka upp den? Många har experimenterat.

Vi vill dela med oss de mest intressanta sätt att använda Coca Cola, så att du kan prova dem hemma.

1. Vidbrända pannor och kastruller

Rengör en vidbränd panna genom att hälla i Coca-Cola i den och koka upp. Det tar bort alla fläckar. Se hur du ska göra:

2. Pengatvätt

Gamla smutsiga mynt blir som nya om du tvättar dem med Coca-Cola. Det ger även dekorativa föremål en briljant lyster.

3. Toalettrengöring

Syran i läsken löser upp smuts, missfärgningar och kalk. Ta ur så mycket som möjligt av vattnet i vattenlåset och häll en 2-liters cola i den. Låt stå i en timme – eller ännu hellre över natten innan du skrubbar och spolar rent. Skinande rent blir det, men tänk på att colan dödar inte bakterierna.

4. Kompost

Häll en flaska över komposthögen och se den frodas. Syran i drycken påskyndar nedbrytningen och sötman lockar till sig mikroorganismer som hjälper processen ytterligare.

5. Insektsfångare

För att slippa ha getingar och andra irriterande småkryp surrande i maten medan du grillar – placera en kopp med Coca-Cola på marken intill och lura dem till den söta doften.

6. Ta bort rostfläckar i badkaret

Dränk en grov svamp i drycken och gnugga snabbt över fläcken du vill ta bort. Upprepa flera gånger tills fläcken har försvunnit. Fosforsyran i Coca Cola är den aktiva beståndsdel som hjälper dig att få rent.

7. Kakelrengöring

Om kaklet på badrumsgolvet är fullt av ingrodd smuts, håll bara en burk Coca-Cola över det. Låt vara i några minuter, rengör sedan golvet som vanligt.

8. Lossa rostiga bultar

Rostiga bultar kan lossas genom att man blöter en trasa i Coca-Cola och lindar in bulten i den. Lämna den så ett par timmar, då blir den lättare att rucka på.

9. Lös stopp i avloppet

Syrorna i läsken är utmärkta alternativ till de skadliga kemikalier som finns i kommersiella produkter för att rensa stopp i avloppet. Häll 5 dl Coca Cola i avloppet. Låt syrorna verka i en timme eller två och häll sedan ned två liter kokande vatten i avloppet. Du kommer få utmärkta resultat och kan även säga farväl till jobbiga odörer.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar