fbpx

Fräscha upp ditt sovrum – utan att det behöver kosta dig något!

by Redaktionen

Sovrummet är den plats vi spenderar mest av vår tid, men tenderar också att vara den mest eftersatta när det kommer till inredning. Visst känns det också som att allt måste kosta massor av pengar? Så behöver det faktiskt inte vara – Här är några bra tips för att lysa upp ditt utrymme utan att du behöver göra av med en krona!

1. Ordna om!

Ett nytt fräscht arrangemang får alltid ett rum att kännas nytt. Var inte rädd för att prova nya vinklar för dina möbler … placera din säng på en diagonal, eller till och med mitt i rummet!

2. Sök i dina lådor

efter halsdukar, dukar eller till och med örngott som kompletterar ditt färgschema. Du kan använda saker du redan äger för att mjuka upp en kommod eller kanten på ditt nattduksbord, eller kanske lägga en vacker sjal över sängens fotända. Om du redan har kuddar på sängen (om du inte har det är det dags att stjäla dem från ett annat rum!) kan du också linda dessa tyger runt kuddarna för ett nytt utseende!

3. Lägg till en växt i ditt rum

Titta runt i ditt hus för att se om en av dina befintliga växter skulle vara gladare i ditt sovrum, flytta den sedan dit! Om du inte kan hitta en växt, gör en! Många växter kan odlas från sticklingar, antingen dina befintliga krukväxter, en som en vän låter dig klippa eller till och med några utomhusväxter. Murgröna och många skuggande marktäckare är mycket bra krukväxter.

4. Lägg till minnessaker till ditt rum

Till exempel foton av dina barn när de var små eller om du har något husdjur, eller något annat motiv som du gillar. Vad sägs om att hänga upp din bröllopsslöja från sänggaveln, eller rama in din bröllopsinbjudan eller gamla kärleksbrev?

5. Lägg till en doft

Om du inte har några rökelser eller doftljus i huset, skär upp några apelsinskal och låt torka, blanda sedan med de söta kryddorna du har i skåpet. Prova en nypa kanel, ingefära eller kryddpeppar. Placera ditt potpurri i en öppen skål i ditt rum för att fräscha upp och inspirera! Perfekt nu i juletider!

Under vintertid kan det också vara trevligt med lite julstämning i ditt sovrum! Om du inte har en julblomma (till exempel en julstjärna eller amaryllis) kan du ta dig ut i skogen och plocka några kvistar av en gran och lite rönnbär och ställa i en fin vas! Både vackert och doftar gott!

Detta är bara några små förändringar som varken kostar pengar eller tar så mycket av din tid. Ditt sovrum kommer nu bli en mer positiv plats för dig att börja och avsluta din dag i!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar