”Var ska vi placera tv:n för att den inte ska störa?”

by Redaktionen

Många tycker att det fulaste som finns i ett hem är tv:n. Och kanske är det för att det är en svart låda som tar mycket plats på väggen eller på ett skåp. Men det finns sätt att placera den så att den inte ska störa. 

Ett av de bästa knepen är faktiskt att gömma tv:n. Köp ett stort skåp där tv:n får plats och så är det bara att stänga luckorna när ingen tittar. På Pinterest finns även idéer, där man exempelvis kan köpa eller tillverka smarta utdragbara “armar” som man fäster tv:n på. Dessa göms bland annat under exempelvis en tavla. Så när det är dags att titta på tv, är det bara att dra ut teven.  

Sätt upp en skjutdörr

Ett annat sätt att gömma tv:n är att sätta upp en skjutdörr framför skärmen. Välj gärna en som ser ut som att den tillhör inredningen genom att köpa en dörr och målar om i samma färg som väggen, eller välj en kontrastfärg.

Det allra enklaste sättet är att dölja tv:n med en vikvägg eller skärm. Det finns massor av snygga modeller att klicka hem eller köpa i en fysisk butik. 

Snyggaste tv-modellerna

Det finns även vissa tv-modeller som är snyggare än andra. Exempelvis finns modellen The Frame från Samsung. Det är en tv som ser ut som en digital tavla. Du väljer exempelvis ram (i trä) och ett konstverk som skärmen visar när du inte tittar på ditt favoritprogram. På så vis kan tv:n smälta in bland befintliga tavlor eller bli en snygg solitär. Även tv-modellen The Serif från Samsung är en något snyggare tv, där den tunna skärmen står på ett stativ i svart. 

Tänk även på storleken på tv:n. En tv som är perfekt i storlek för utrymmet brukar dra mindre uppmärksamhet, än en tv som är för stor eller för liten. Många brukar däremot ofta köpa en alldeles för stor tv.

För att verkligen tv:n ska bli en del av inredningen är det smart att planera inredningen runt omkring. Sätt upp hyllor med väl valda detaljer på och tavlor. På så vis gömmer du inte tv:n men den smälter definitivt in i rummet mer. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar