fbpx

Låt dig inspireras av Stockholms fik och restauranger

by Redaktionen

Vet du inte hur du ska inreda ditt nya hem? Då kan det vara en bra idé att ta dig en titt på Stockholms fik och restauranger. Många av huvudstadens caféer och matställen har blivit riktigt duktiga på det här med inredning, och flera av dem kan bli en inspirationskälla för den som söker något udda att förgylla vardagen med.

Blå Lotus

Älskar du indisk inredning så ska du bege dig till Blå Lotus på Katarina Bangata. På det här farligt charmiga matstället är varje rum som en liten oas där du kommer vilja stanna i många timmar. Här pryds väggarna av gammaldags guldspeglar och små griffeltavlor, och möblerna får dig att tro att du hamnat i en svartvit film från Brittiska Indiens dagar.

Café String

Vill du ha ett hem där dina gäster kan lägga ett bud på det mesta? Då är det Café String du ska låta dig inspireras av. Här kan besökarna gå hem med en mugg, en möbel eller vad som helst som lockar den vågade. Även om du inte har lust att sälja allt du äger så kan String ge dig tips på hur man inreder på ett riktigt annorlunda vis. Det är få caféer som kan konsten att ge känslan av fritidslokal och antikaffär på en och samma gång, men här lyckas personalen med det mesta.

Bananza

Är du ett fan av det enkla så är det en bättre idé att bege dig till Bananza på Ringvägen. Här samsas rutiga dukar med stora träbord i ljusa lokaler. Bananza en härlig blandning av 50-talshem och 70-talsmatsal, och allt från dricksglas till vaser är som hämtade från farmors eller mormors kök. Med andra ord är det här stället välkomnande och trivsamt värre.

Café Foam

På Östermalm ligger det här trendiga caféet som brukar få besök av internationella stjärnor och svenska kungligheter. Gillar du modern nordisk stil så är det här stället för dig. Möblerna är mörka, sittvänliga och enkla medan väggar och gardiner går i skarpa lila och röda nyanser.

Retro Diner

Har du vägarna förbi Hökarängen så får du bara inte missa Retro Diner. I en härligt udda fastighet ligger en restaurang som tar dig med till 50-talets USA med allt vad det innebär av soffor i fuskskinn och idolbilder på väggarna. Här finns inte enbart bilder på 50-talets artister utan också en hel del posters på 80- och 90-talens stjärnor. Med andra ord är Retro Diner en guldgruva för dig som älskar musik och americana.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar