fbpx

Några av Stockholms bästa inredningsbutiker

by Redaktionen

Svenskarna har blivit alltmer intresserade av inredning, vilket du kommer märka om du tar dig en gåtur genom huvudstaden. Inredningsbutik efter inredningsbutik ploppar upp i varje stadsdel, och ibland kan det vara riktigt svårt att veta vilken affär som är att föredra. Frågar du experterna så svarar de oftast att du bör gå in i den butik vars skyltfönster tilltalar dig mest. Ingen vet bättre än du vad som passar i ditt hus eller din lägenhet. Ibland märker du redan på namnet om det är en inredningsbutik för dig eller inte.

Maya Home

I Hammarby Sjöstad ligger en relativt ny butik med härliga statyetter, prickiga burkar, stora blommor och stilfulla ljus i fönstret. Det här är det perfekta shoppingstället för dig som älskar det mysiga i livet men ändå inte vill ha det för gulligt och flickaktigt. Affären är full av charmiga lampor föreställandes apor, lejon och leoparder. Här finns också en rad stilrena möbler och mattor. Till skillnad mot många andra inredningsbutiker har Maya Home också ett brett sortiment av tvättmedel, tvål, linnevatten och necessärer.

Afroart

Älskar du afrikansk inredning så är det Afroart du ska besöka. Du hittar butikerna på Hornsgatan samt Norrtullsgatan, och båda affärerna kommer kännas som himmelriken om du vill pryda ditt hem med folkkonst från den afrikanska kontinenten. Butikerna har också en hel del trevliga saker för den som föredrar inredning i asiatisk eller sydamerikansk stil. Afroart samarbetar med hantverkare från världens alla hörn, och du kan bland annat köpa textilier, accessoarer, kuddar, korgar och smycken.

Esteriör

På Åsögatan hittar du inredningsbutiken som vågar satsa på färgsprakande vintagemöbler och udda hantverk. Här finner du allt från eleganta ljusstakar i kristall till karismatiska julgransfåglar och unika oljemålningar. Esteriör har också en hel del saker till ditt badrum samt ditt kontor.

Tambur

Vill du gynna nya hantverkare och designers så ska du bege dig till Tambur på Folkungagatan. Här känns allt precis som hemma vilket gör det enkelt för dig som kund att veta vad du vill ha. Tambur säljer glas, porslin, belysning, möbler och mindre inredningsdetaljer. Köper du dina varor här kan du vara trygg med att butikens dagliga transporter sker utan någon som helst klimatpåverkan. Lagret ligger nämligen i närliggande Årsta och varorna hämtas alltid med cykel.

Lagerhaus

Lagerhaus finns på flera ställen i Stockholm och övriga landet, och kedjan har gjort sig känd för att erbjuda kvalitet till ett lågt pris. Här hittar du en uppsjö av coola stearinljus, vackra kuddar och häftiga dekorationer. Lagerhaus har dessutom godis som kommer påminna dig om din barndom oavsett vilken generation du tillhör.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar