fbpx

Plats för var sak – 6 smarta förvaringstips för ditt hem

by Redaktionen

Blir du stressad och irriterad av att ha det stökigt? När du har en effektiv struktur på din förvaring blir det roligare att hålla ordning och enklare att rensa. Du kan också få större boyta när golvet frigörs.

1. Hitta nya förvaringsytor

För att organisera och rensa effektivt behöver varje rum bra förvaring. Du har fler förvaringsytor i ditt hem än du tror. Spana efter outnyttjade ytor i hörn och bakom dörrar som kan användas till förvaring.

2. Utnyttja hela rumshöjden

Använder du möjligheten att förvara ända upp till taket? Glöm inte de sista 30-40 centimetrarna när det gäller hyllor och skåp, där finns gott om plats för kläder och prylar du inte använder så ofta.

3. Det finns plats för mer på väggen

En liten vägghängd bokhylla får plats nästan var som helst, också ovanför andra möbler som soffan och sidobordet. Med alla sina hyllplan rymmer den många saker som böcker, burkar och leksaker.

En öppen garderob utan dörrar, med klädstänger, hyllor och lådor, kan få rummet att se större ut.

4. Förvara under trappan

Ta tillvara på utrymmet under trappan på bästa sätt genom platsbyggda hyllor eller en hel garderob. Här kan du med fördel förvara skor, stövlar och väskor som inte används varje dag och annars bara står framme och tar plats i hallen. Du kan också använda utrymmet som en sorteringsstation för återvinning.

5. Skaffa dolda förvaringsutrymmen

Sätt upp en gardinskena i taket, cirka 15-20 centimeter från väggen, häng upp ditt favorittyg och göm grunda hyllor eller krokar bakom. Nu har du en snygg, effektiv och väl dold förvaringsyta för kläder och prylar. 

Gardinarrangemang för en hel vägg är trendigt och bra för akustiken. Fundera också på om det skulle vara bättre att skapa en förvaringsvägg genom att sätta in skjutdörrar istället för tyg.

6. Använd dina prylar som inredningsdetaljer

Att hänga upp sina köksprylar på väggen är snyggt och ger en bra överblick. Använd en stång, ett galler eller en verktygstavla – leta i bygghandeln. Kombinera krokar och snygga upphängningsidéer och få till ditt personliga kök. 

Korgar är både ett snyggt och smart sätt att förvara. De är lätta att flytta runt på, men framför allt finns det så många olika former och snygga modeller att välja på. Fina lådor likaså, och med smarta insatser i lådorna är det lättare att hålla ordning.

En snygg klädhängare kan med fördel placeras i ett rymligt sovrum. Den får gärna ta plats och synas, och du kommer snabbt åt dina favoritplagg. Eller låt plagg och plädar hänga på ett dekorativt stege som lutar mot väggen.

Flera tips för ordning hemma får du här:

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar