10 tips för att få ditt sovrum att kännas större

by Redaktionen

Om ditt sovrum inte är det rymliga rum du önskar att det var kan du använda dessa tips för att få det att se större ut.

Bygg förvaring från golv till tak

Det är en god idé att använda utrymmet på höjden och även det utrymme som finns ovanför garderoberna och annars inte används till något alls. Garderober från golv till tak ger den eleganta stil som ofta ses på hotell och gör att varje centimeter används på bästa sätt.

Genom att använda de högsta hyllorna för de saker du endast behöver komma åt några gånger om året, som kläder för andra säsonger, frigör du mer utrymme som är enkelt att komma åt.

 

Skapa ett djup i rummet

Det finns många sätt att få en enfärgad vägg att kännas något längre bort än den verkligen är. Få till ett visuellt djup utan att överdriva inredningen (mjuka detaljer och ljus bakgrund är rätt tänkt).

Ett annat sätt att utföra detta är med speglar, vilket vi berättar mer om snart, eller med bakgrundsbelysning, öppna hyllor som är inbyggda i alkoven, och som hålls snygga med få saker på.

 

Välj helvitt

Du kan inte slå ett vitt färgschema när det kommer till att skapa utrymme, och håll dig till detta på väggar, tak, golv, möbler och till och med sängkläder för att få bästa effekt.

Tänk på att detta i ett rum som vetter mot norr kan detta få en något kallare känsla, så välj en varmare ton av vit snarare än blåvitt, och lägg till ytor med struktur som stickade tyger eller ljusa plädar av fuskpäls. Reflektera ljuset med en möbel med spegel och skira ljusa gardiner.

 

Minimera färgpaletten

Ett litet rum behöver dock inte vara vitt, eller ens ljust, för att kännas större.

I vissa rum kan man på ett smart sätt kombinera färger som gör att det trots färg känns rymligt. Om du älskar djupare färger eller till och med mönster kan du ändå få rummet att kännas större genom att begränsa dig till en enda färg i olika toner, och genom att behålla vissa utrymmen i vitt för att ändå hålla rummet ljust.

Vill du skapa mer kontrast utan att effekten förloras? Begränsa dessa färgklickar till accessoarerna.

 

Rensa utrymmet framför fönstren

Att maximera det naturliga dagsljuset bör prioriteras varför det är viktigt att byta ut gardiner och persienner med fönsterluckor. Gardiner och persienner blockerar en del av det naturliga ljuset som med helt öppna fönsterluckor kan undvikas.

Gardiner tar även upp plats både vid golvet och rent visuellt, medan fönsterluckor kan vara helt osynliga och mycket diskreta.

 

Lek med proportionerna

Vertikala ränder på väggar och vid fönster kan lura ögat och kan få ett rum att se ut att vara högre i tak än det faktiskt är, medan horisontella linjer får rummet att se bredare ut.

Välj bredare linjer för en modern känsla och neutrala och diskreta färger över kraftigare färger.

 

Placera lampor framför speglarna

Att placera ljuskällor framför dina speglar kommer göra att de får utrymmet att se än större ut, och sprider även dubbelt så mycket ljus.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar