Här är de 5 bästa höstresorna i Sverige

by Redaktionen

Många säger att Sverige är som vackrast under sommaren, men vi vill slå ett slag för att upptäcka vårt eget land under hösten. Nu är det färre turister, luften blir härligt krispig och naturen blir storslagen med alla färger. Vi tipsar bland annat om romantiska weekendresor, yogaretreats och skidåkning i fjällmiljö – allt för en härligare höst.

1. Egentid på Gotland 

Nu har du chansen att uppleva ett folktomt Gotland. Gå ensam kring ringmuren eller strosa runt bland de vackra villorna. När du känner dig hungrig finns det många restauranger i toppklass som är värda ett besök. Det kan finnas vissa loppisar som är öppna även under hösten. Ett tips är att hyra en bil och göra roliga utflyktsmål över hela ön.

2. Vila upp dig på Steam Hotel

På Västerås pärla Steam Hotel finns allt: bar, restauranger, ett härligt spa med en inomhuspool och en utomhuspool på taket. Det finns även en rolig aktivitetshörna med arkadspel, shuffleboard och biljard. Steam Hotel är mycket populärt så kom ihåg att boka i tid. Du vill inte missa maten på hotellet, så kom ihåg att även boka bord på restaurangerna i tid. 

Foto: Sebastian Kirppu

3. Åk skidor i Fulufjällets nationalpark

I Fulufjällets nationalpark kan du vandra mellan juni till september. Under höst och vinter är fjället täckt av snö och då behöver du snöskor eller skidor. Det finns 140 kilometer markerade leder och femton stugor för övernattning. Perfekt för den som gillar att vara aktiv på semestern!

Foto: Johan Eklund

4. Myshelg på Görvälns slott

Ha en romantisk helg på Görvälns slott, som ligger strax utanför Stockholm. Här är ett slott från 1673 som blivit ett boutiquehotell med 45 rum – alla rum är individuellt och personligt inredda. Middagen äter du på hotellets restaurang Galleriet som tar till vara på det svenska matarvet och kökspersonalen väljer noggrant ut råvarorna. Passa på att gå en promenad i slottets vackra omgivningar, det ligger precis intill Mälaren. Missa inte skulpturparken som ligger i närheten. 

Foto: Granö Beckasin

5. Yogaretreat i Granö

Hitta lugnet i den lilla byn Granö i den norrländska vildmarken. Här yogar du omgiven av skogar och Umeälven och hitta tillbaka till närvaro och lugn. Njut av fantastisk vegansk mat gjorda på lokala och ekologiska råvaror. Bor gör du antingen på det nybyggda ekohotellet eller i fantastiska ”fågelnästen” upp i träden med en fantastisk utsikt över Umeälven. Yogaretreaten anordnas av Yogaretreats Norrland.

Huvudbild: Tomas Franklin

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar