fbpx

5 magiska, svenska hotell för din vinterweekend

by Redaktionen

Det finns många anledningar till att semestra i Sverige i vinter. Den magiska naturen, maten, spa-kulturen, vintersporterna och inte minst tillgängligheten är bara några anledningar till att ta en staycation. Här är fem av våra favoritdestinationer. 

1. Dalecarlia i Tällberg

Att vara i Tällberg ger ett riktigt lugn. Njut av tillvaron på ett avkopplande spa, fantastiskt god mat på restaurangen och vacker natur i Tällberg som ligger i Dalarna. Det nybyggda utbyggnaden av spa-avdelningen bjuder på pooler inomhus och utomhus, bastur och behandlingar. Det finns även fina relaxavdelningar och gym. Missa inte att koppla av i utomhuspoolen, här har du en fantastisk utsikt över Siljan. 

Bild: https://www.visitdalarna.se/

2. Rusthållargården i Arild

Rusthållargårdens historia börjar redan 1675 då gården byggdes. I dag är det ett trevligt familjeägt hotell som drivs av Eva Malmgren tillsammans med dottern Bianca. Upplev god mat på restaurangen eller häng på anläggningens spa. För den som vill ut i naturen finns Kullaleden – en 70 kilometer lång vandringsled som sträcker sig runt hela Kullahalvön från Helsingborg till Utvälinge. Du kommer att se stränder, mysiga byar och spektakulära klippor och grottor.

Bild: Rusthållargården

3. Ishotellet i Jukkasjärvi 

Att bo på ishotellet är verkligen en unik upplevelse! Ishotellet är känt över hela världen för sin idé – världens första och största ishotell som byggs upp varje år. Varje år byggs det upp på nytt av snö och is från Torne älv och är handgjort av omkring 40 konstnärer från hela världen. Sov bekvämt i en stuga eller övernatta bland de häftiga konstverken i ett av rummen eller en av sviterna. Förutom att vara ett hotell är det även en konsthall med fantastiska konstverk. Många åker hit för att uppleva norrsken, vilket är möjligt både på höst och vinter. Hotellet har även många aktiviteter som går att boka som exempelvis norrskensmiddagar, norrskensfotografering, skoteräventyr och hundspann. 

Bild: Press release December 2015, ICEHOTEL, Cairn Forest design by Annie Hanauer (US\UK) Matt Chan (UK) Mei Chan (UK). www.icehotel.com

4. Copperhill Mountain Lodge i Åre

Lyxigare än såhär blir det knappast. Det här designhotellet ligger på toppen av Förberget. Här är maten närproducerad och det finns stora ytor att umgås på. Ha egentid på hotellets spa, vilket till och med vunnit pris för att vara Europas bästa. Det finns två inomhuspooler och en utomhuspool med utsikt över Åreskutan. Det finns även bastur och behandlingsrum för massage och behandlingar. Välj mellan att hänga inomhus eller att tillbringa dagarna i backen – roligast är kanske både och?

Bild: Copperhill Mountain Lodge

5. Hotel Pigalle i Göteborg

Är du mer av en cityperson? Då ska du testa Hotel Pigalle! Ett dekadent hotell med mycket rosenröd sammet, guld och enorma kristallkronor. I centrala Göteborg hittar du det här hotellet som ligger i en lyxig 1700-talsbyggnad. Inredningsstilen är inspirerad av 1920-talets art decó. Upptäck Göteborg genom att börja i botaniska trädgården, gå på Göteborgs konstmuseum, shoppa och äta fisk och skaldjur. Landa på hotellet och inspireras av det djärva inredningsvalet.

Bild: Hotel Pigalle

Huvudbild: Copperhill Mountain Lodge, Åre

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar