fbpx

Naturlig rengöring: Hur citron kan förbättra din städning

by Redaktionen

Citronen är en frukt som inte bara är användbar i matlagning och god att pressa i ett glas kallt vatten – citronen har massvis med andra bra användningsområden i hemmet. Citronens sura egenskaper kan användas för att rengöra och desinficera samt ge en fräsch doft. Här är några av de fiffiga saker du kan använda citron till i ditt hem.

Rengöra och desinficera köksbänkar

Citronsaft är en naturlig desinfektionsmedel och kan användas för att rengöra och desinficera köksbänkar. Skär en citron i hälften och gnugga den mot ytan på köksbänken. Låt saften sitta i några minuter innan du torkar av med en ren trasa och sköljer av med vatten.

Ta bort dålig lukt från kylskåpet

Citron kan också användas för att ta bort dålig lukt från kylskåpet. Placera en skål med citronskivor i kylskåpet för att absorbera dålig lukt och ge en fräsch doft.

Ta bort fläckar på kläder

Citronsaft kan också användas för att ta bort fläckar från kläder. Applicera citronsaft på fläcken och gnugga försiktigt. Låt det sitta i några minuter innan du tvättar kläderna som vanligt.

Rengör badrummet

Citron kan också användas för att rengöra badrummet. Blanda lika delar citronsaft och vatten i en sprayflaska och spraya ytor som badkar, handfat och toalett. Låt det sitta i några minuter innan du torkar av med en ren trasa och sköljer av med vatten.

Desinficera skärbrädor

Citron kan också användas för att desinficera skärbrädor. Gnugga en halv citron mot skärbrädan för att ta bort bakterier och ge brädan en fräsch doft igen.

Rengör kaffebryggaren

Citron kan användas för att rengöra kaffebryggaren och ta bort kalkavlagringar. Fyll kaffebryggaren med en blandning av vatten och citronsaft och kör en bryggcykel. Upprepa processen med enbart vatten för att skölja bort eventuella citronrester.

Rengör fönster

Citronsaft kan användas för att rengöra och ge glansiga fönster. Blanda lika delar citronsaft och vatten i en sprayflaska och spraya på fönster. Torka av med en ren trasa eller tidningspapper för en glansig yta.

Citronen är alltså en mångsidig frukt som kan användas för att rengöra och desinficera i hemmet. Det är också en naturlig och miljövänlig metod att använda citron istället för kemiska rengöringsmedel. Testa att använda citron nästa gång du behöver rengöra eller desinficera något i ditt hem!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar