fbpx

Hur du gör rent dina mockaskor på rätt sätt 

by Redaktionen

Skor av mocka är populära hos många och kan lyfta vilken outfit som helst. Men att rengöra mockaskor kan vara en utmaning eftersom materialet är ömtåligt och känsligt för vatten.

Om du är osäker på hur man rengör skor av mocka, följ vår steg-för-steg guide nedan för att få dina skor att se som nya ut igen!

Steg 1: Förbered rengöringsprodukterna 

Innan du börjar med att rengöra dina mockaskor se till att du har rätt verktyg och produkter till hands. Du behöver en mockaborste, en mjuk trasa, en mockaspray, skoblock och en rengöringssvamp för mocka. Om du inte har en mockaborste kan du använda en ren tandborste med mjuka borststrån.

Steg 2: Borsta bort smutsen 

Börja med att borsta bort all smuts från skorna med mockaborsten. Borsta försiktigt i en cirkulär rörelse för att undvika att skada materialet. Var noga med att borsta hela skon inklusive sömmar och kanter.

Steg 3: Behandla fläckar med rengörningssvampen 

Om det finns envisa fläckar som inte går bort med borsten, fukta en rengörningssvamp med vatten och skrubba försiktigt på fläcken. Undvik att använda för mycket vatten eller trycka för hårt, eftersom det kan göra fläcken värre.

Steg 4: Använd mockasprayen 

När skorna är rena och torra, spraya på ett tunt lager av mockaspray på skorna för att skydda mot framtida fläckar och smuts. Se till att du sprayar där det är välventilerat och håll flaskan minst 15 cm från skon när du sprayar.

Steg 5: Borsta skorna igen

När mockasprayen har torkat, borsta skorna försiktigt igen med mockaborsten för att återställa den mjuka ytan och få bort eventuella rester av sprayen.

Steg 6: Förvara skorna på rätt sätt 

Slutligen, se till att förvara dina mockaskor på rätt sätt för att förlänga deras livslängd. Förvara dem på en sval och torr plats och använd skoblock så att skorna håller sin form när de inte används.

Genom att följa dessa enkla steg kan du rengöra dina mockaskor på ett effektivt och säkert sätt. Kom ihåg att alltid vara försiktig och undvika att använda för mycket vatten eller kemikalier eftersom det kan skada materialet. Med rätt vård och underhåll kommer dina mockaskor att hålla sig i gott skick i många år framöver!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar