fbpx

Sommarloppis! – Allt du behöver tänka på

by Redaktionen

För den som gillar att göra riktiga klipp är tiden inne – nu börjar sommarens alla loppisar! Det kan vara knepigt att hitta rätt på loppisarna, men med vår guide kommer du att göra sommarens smartaste fynd. Så här gör du för att bli ett loppisproffs. 

Hur hittar jag loppisar?

Det finns hur mycket loppisar som helst runt om i landet, men de allra bästa kan vara knepiga att hitta. De allra bästa loppisar brukar vara sådana som man kör förbi och som inte annonserar någonstans, så det bästa är att bara sätta sig i bilen och börja leta. Annars finns det många loppisgrupper på Facebook. Andra annonserar i lokaltidningar och blad, medan andra finns listade på svenskaloppisar.se. Fråga gärna andra loppisintresserade, även om många vill ha sina favoriter för sig själva. 

Kom ihåg att vara öppen!

När du kommer in på en loppis ska du ha ett öppet sinne. Du kommer att behöva rota mycket för att hitta dyrgriparna och favoritprylarna. På en riktigt bra loppis ligger allt lite huller om buller – det är just dessa loppisar som brukar vara billigast och mest prisvärda. 

Ska jag ha en strategi? 

När du kommer in, börja att skanna av rummet. Ta gärna en korg och plocka allt du tycker är fint för att sedan göra ett urval när det är dags att gå därifrån. Många brukar lägga i sina “kanske”-prylar, det vill säga saker som du inte har bestämt dig för att du vill ha. 

Genom att plocka fler grejer av samma försäljare kommer du med största sannolikhet få ett bättre pris – mängdrabatt är en grej på loppisar.

Ska jag ha kontanter?

Allt fler loppisförsäljare tar swish nuförtiden, men det finns många som fortfarande endast tar kontanter. En del försäljare har ibland inte växel, så då går det att få ner priset om man bara använder kontanter. 

Ledord för loppis

Bloggaren, influencern och loppisdrottningen Elsa Billgren brukar använda sig av tre ledord när hon handlar på loppis. Eftersom det är så lätt att bli stressad, att köpa onödiga prylar och gå vilse på loppis brukar hon ha tre stycken loppisledord som gör att hon håller fokus på loppisen. När hon handlar inredning så följer hon endast ledorden, och hittar hon något som inte passar in i någon av stilarna ställer hon tillbaka det på hyllan. Exempel på ledord kan vara franskt 1800-tal, allmoge, Madicken eller asiatisk estetik. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar