fbpx

Så här bodde några av världens mest kända mördare

by Redaktionen

Alla hus har en unik historia, men det finns boenden som blivit kända för terror och ren ondska. Ska du besöka något av dessa hus så får du inte vara mörkrädd och lida av mardrömmar. Istället bör du vara beredd på att aldrig bli dig lik igen.

Fox Hollow Farm

I Westfield utanför staden Indianapolis ligger ett hus som många aldrig hört talas om. Herb Baumeister ägde flera lågprisbutiker och var så pass förmögen att han kunde köpa detta stora hus. Det skulle dock visa sig att Herb hade ett minst sagt otrevligt fritidsintresse. På kvällarna åkte han runt och plockade upp homosexuella män på barer – men det var inte av romantiska skäl han utförde denna syssla. När polisen genomsökte Fox Hollow Farm hittade de 11 lik, men det var troligtvis inte de enda som Baumeister hade ihjäl. Att Fox Hollow Farm och dess ägare inte blivit mer kända beror på att Baumeister lyckades begå självmord när polisen närmade sig. På senare år har huset dock blivit berömt eftersom dess nuvarande ägare påstår sig ha sett spöken som ska vara några av Baumeisters offer. En av deras hyresgäster säger sig ha sett Baumeister själv och till och med spelat in spökets röst på band.

Glensheen Mansion

I Minnesota hittar du ett tjusigt jakobinskt hus som ägdes av ett par som gjort sig förmögna på gruvindustrin. När deras dotter Elisabeth ärvde huset passade hon på att adoptera två flickor. Den ena av döttrarna, Marjorie, visade sig snart vara ett riktigt problembarn. I vuxen ålder hade hon ihjäl sin adoptivmor och dennas sjuksyster i ett av husets lyxiga sovrum. Idag är Glensheen Mansion ett museum , och många mordfantaster åker dit för att fira bröllop.

Kreischer Mansion

Det här kan mycket väl vara ett av New Yorks läskigaste hus. Ett viktorianskt palats med ett torn är som taget ur gamla sagor om häxor och trollkarlar, och huset har också utsatts för den ena obehagliga händelsen efter den andra. Kreischer Mansions första ägare sköt sig själv i huvudet efter att familjeföretaget börjat gå med förlust. Mer än ett sekel senare mördade husets vaktmästare en man på uppdrag av maffiafamiljen Bonnano. Vaktmästaren försökte strypa sitt offer som dock lyckades fly. Han hann till slut ikapp honom, knivhögg honom och dränkte honom sedan i husets lyxiga pool. Som avslutning styckade han kroppen för att sedan elda upp likdelarna i husets stora masugn. Idag sägs området vimla av spöken.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar